Český skokan Roman Koudelka na Světovém poháru ve Wisle.

Český skokan Roman Koudelka na Světovém poháru ve Wisle. | foto: Reuters

Koudelka se v Ga-Pa kvalifikoval do závodu. V 1. kole ho čeká Nor Johansson

  • 1
Roman Koudelka se kvalifikoval do druhého závodu skokanského Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu z 35. pozice. Na Nový rok v prvním kole svede jediný český účastník souboj s Norem Robertem Johanssonem.

Třiatřicetiletý Koudelka zvládl dnešní kvalifikaci suverénněji než v Oberstdorfu, kde byl v páté desítce v kvalifikaci i v závodě. V Ga-Pa předvedl skok 120 metrů a znovu ho v k.o. duelu čeká norský soupeř. Ve čtvrtek byl Koudelkovým protivníkem Nor Daniel-André Tande, jenž dnes nečekaně v kvalifikaci neuspěl. Turnovský rodák bude v neděli usilovat o první české body v sezoně.

Kvalifikaci vyhrál lídr Světového poháru a třetí z Oberstdorfu Dawid Kubacki. Polák zaznamenal nejdelší skok dne 140,5 metru a nechal za sebou Slovince Anžeho Laniška a Timiho Zajce. Norský vítěz úvodního dílu Turné Halvor Egner Granerud skončil šestý.

Před začátkem kvalifikace se držela minuta ticha za emeritního papeže Benedikta XVI, jenž dnes zemřel ve věku 95 let. Německý rodák, občanským jménem Joseph Ratzinger, pocházel z Horního Bavorska, kde leží i Ga-Pa.

Kvalifikace na závod SP a Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

1. Kubacki (Pol.) 143,2 b. (140,5 m), 2. Lanišek 142,0 (138), 3. Zajc (oba Slovin.) 139,1 (138,5), ...35. Koudelka (ČR) 105,6 (120).

Dvojice pro 1. kolo závodu: Koudelka - Johansson (Nor.).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž