Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | foto: AP

Poslední slalom před olympiádou: Nejde o ostrý test, odmítá Záhrobská

  • 1
V olympijské sezoně nechyběla ještě ani jednou v elitní desítce, v Aspenu dokonce svoji parádní disciplínu ovládla. Teď českou slalomářku Šárku Záhrobskou čeká poslední start před Vancouverem. O body do Světového poháru pojede v Mariboru.

Na sjezdovce ve Slovinsku si v loňském roce dojela pro 13. místo. O víkendu ji tam čeká náročný program: obří slalom v sobotu + nedělní slalom.

"Beru to, jak to je," zůstává v klidu. "Je to náročný hlavně v obřáku, pokud postoupíte." V tom případě by na ni čekala dvě kola, prohlídka trati a losování čísel pro slalom. "Ale zvládám to, je to už rutina."

Sjezdovka v Mariboru je dobře upravená a měla by zůstat tvrdá i pro závody. "Znám ji velmi dobře," říkala pětadvacetiletá závodnice. "Jela jsem tu juniorské mistrovství světa a několik světových pohárů."

Tentokrát bude mít poslední šanci poměřit se s konkurencí, kterou 26. února potká v bojích o olympijské zlato. "Žádná ostrá zkouška to není, zbývá přece ještě měsíc a to je dlouhá doba, může se hodně stát," uvažovala mistryně světa z Aare. "Pojedu ještě jeden slalom v rámci kombinace."

Od prosincového závodu v Lienzu, kde spadla, už tři týdny krouží mimo domov. Co únava?

"Není, takhle jsme to plánovali, zbývají ještě dva týdny," měla jasno. "Možná není úplně pohodlné každé tři dny se stěhovat do jiného hotelu, ale mám veškerý komfort. Jsem ve věku, kdy mě to ještě baví. Psychicky i fyzicky jsem v pohodě. Nic mě nebolí, naraženiny a odřeniny z prosincového pádu už zmizely."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž