Diskuze

Když i hvězdy mají strach. Je tu Hahnenkamm, peklo od začátku do konce

Někteří říkají, že je to jako lyžařský Super Bowl. Kdo se chce považovat za sjezdařskou legendu, nesmí v jeho sbírce tento triumf chybět. Hahnenkamm vyvolává mezi závodníky obavy, ale umí přinést i pocity naprosté euforie. Komu je přinese tentokrát? Slavný sjezd v Kitzbühelu je tady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Mausefalle je sice nejprudsi, ale skace a jede se tam rovne, takze zas takove drama to pro zavodniky neni. Na trati je nekolik mnohem nebezpecnejsich mist, coz vyplyva i z poctu padu, ktery rozhodne neni nejvyssi na Mausefalle.

Hans Knauss: https://youtu.be/gH8wDi_XHCI

VR: https://youtu.be/ZMtaomAFD-E

0 0
možnosti
FB

Mám rád italské sjezdovky, Paradiso v celé délce, Saslong, Sylvester , to jsou kousky kde po těch cca. 5 km v plném tempu dole kyselina mléčná pálí ve stehnech jako čert.

Ale Hahnenkamm je famózní tím, že není čas si srovnat lyže, není tam krátký úsek na sekundové odpočinutí, svaly se ani na okamžik nepovolí a upřímně, svěrač je sevřený také.

0 0
možnosti
RP
RP

No, nezaznělo zde několik věcí.

Za prvé, procenta a stupně jsou dvě rozdílné informace. 85% neznamená kolmou díru dolů (Mausefalle). Zaznělo správně to, že Streif je nejnáročnější sjezd na světě.

Komprese, změny rytmu a obrovské nároky na fyzičku. Hahnenkam je kombinace všeho ostatního (nejhoršího) ve SP.

Cuche, nejslavnější vítěz na Streifu, se časem otrkal na tolik, že jako jediný v historii při skoku do myší díry se zabalil do vajíčka, chcete-li do sjezdařského klubíčka. Práh pudu sebezáchovy naprosto jinde než zbytek světa...

Některé části v horní pasáži tratě se vůbec neupravují, není jak. Žádná technika se tam zkrátka nedostane.

Personál, resp. pořadatelé a záchranáři se v těchto částech pohybují na mačkách a s lany.

Ten, kdo vyhraje alespoň jednou slavný Hahnenkamm má jednu jistotu.

Stává se z něj nesmrtelný... sjezdař...

10 0
možnosti
JD

Siegle má parádní zážitek z lana vrtulníku nad

Kitzbühelem:-)

0 0
možnosti
Foto

Hmm, z některých fotek mám skoro závratě, já bych to rozhodně nesjela, ani po zadku :-).

3 0
možnosti
JU

J37a44n 50U45r27b41á14n37e61k

22. 1. 2021 12:20

Mno, 85 % je, ač se to nezdá, "pouhých" 40 stupňů. Kolmice, pod kterou si sám představuji pojem "pád", má stupňů 90. Tož tak. Procenta nejsou stupně.

P.S. Tím netvrdím, že jde o malý sklon, který by nenaháněl strach. On ten sklon odpovídá plus mínus sklonu skokanského můstku, a kdo na nějakém takovém někdy stál, ať už v zimě, nebo i v létě, měl určitě půlky také stažené. Nicméně jsou i místa (části sjezdovek) se sklonem 100 i více %...

3 0
možnosti
JL

Jo jsou i části sjezdovek kde je spád nad 100% (tj i více než 45c) ale tam se moc dělat nedá, není moc kontakt se sněhem, je to prostě třeba přejet "šusem", bu ́d se to ustojí , nebo hnusnej pád...

0 0
možnosti
JP

J15i10ř89í 34P38a85u40l

22. 1. 2021 11:48

85 % sklon, to se ještě jede nebo už padá?

0 0
možnosti
MR

To skáčou a dopadnou o pěkný kus dál a níž, ale když jsem nad tím místem stál a rozmýšlel se jestli to sjedu, fakt jsem měl nohy dost nejisté. Nakonec jsem to sjel několikrát, ale že bych na hraně nezastavil a měl tam vjet i malou rychlostí mi přišlo absolutně nemyslitelné. Kdo tam nestál tak to nepochopí.

7 0
možnosti
KN

Pěkně napsaný článek.

4 0
možnosti
KN

Kdo chce vedet vic, doporucuji film Streif. Davaji hi kazdy rok na ServusTV, akorat nevim, jestli se to da chytat v CR.

0 0
možnosti
SK

Beat Fuez je pokud se nepletu Švýcar.

4 0
možnosti