Maierův trest byl přece jen zmírněn

O b e r h o f e n - Mezinárodní lyžařská federace zmírnila trest pro největší současnou hvězdu sjezdového lyžování Hermanna Maiera, který nedodržel časový limit na prohlídku trati před nedělním obřím slalomem Světového poháru ve Val d'Isere a byl diskvalifikován i pro čtvrteční obří slalom SP v Bormiu. Právě proti tomuto trestu se ohradila Rakouská lyžařská federace a odvolací komise FIS dnes její žádosti vyhověla. Pokutě 25 000 švýcarských franků (14.900 dolarů) se však Maier nevyhne. Dvojnásobný olympijský vítěz z Nagana strávil na trati o minutu a dvanáct sekund déle, než povolují pravidla. Jury jej proto diskvalifikovala.

Funkcionáři FIS mají na Maiera spadeno od závěrečného závodu uplynulého ročníku Světového poháru v Bormiu, kde Rakušan bouřlivě slavil své druhé celkové vítězství v seriálu a skončil na policejní stanici.

Maier, jenž se o své diskvalifikaci dozvěděl krátce před startem závodu, sjel po trati do cíle, za což na něj předseda jury Němec Günter Hujara podal trestní oznámení, protože prý ohrozil dobrovolníky, kteří hlídali trať.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž