NA TRATI. Dušan Kožíšek vede skupinku sprinterů v závodě SP v Liberci

NA TRATI. Dušan Kožíšek vede skupinku sprinterů v závodě SP v Liberci | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Lyžaři se loučili se sezonou. Poslední závod vyhrál sprinter Kožíšek

  • 0
Reprezentant Dušan Kožíšek zakončil domácí sezonu běžců na lyžích vítězstvím ve dvoudenní akci Bohemia Tour v Harrachově. Mezi ženami se o triumf podělily Karolína Grohová s Adélou Boudíkovou.

"Příjemný závod na rozloučenou. Sníh byl ještě docela dobrý, spojil jsem to i s návštěvou rodičů," pochvaloval si Kožíšek na webu czech-ski.com.

V pátek ovládl skikros na běžkách, který slaví letos na jaře velký boom. "Jelo se na sjezdovce z Čerťáku, s jediným menším výjezdem v závěru. Pádů přišlo dost, bylo to docela náročné. Párkrát jsem měl namále," vykládal závodník Dukly Liberec.

Přiložil tak malou náplast na výsledek z minulého týdne, kdy finále světového Red Bull Nordixu v Davosu ztratil až po frajerském pádu na posledním skoku. Za ním skončila už zkušená vrchlabská dvojka Máka - Galandák. Mezi ženami kralovala nadějná sprinterka Karolína Grohová, která už letos získala premiérové body ve Světovém poháru v Liberci.

Na druhý den se jel sprint dvojic na 2 x 3 x 1,5 km. Jednotlivci pak dostali body do celkového pořadí. Kožíšek vyhrál pod hlavičkou Libereckého kraje se zkušeným Danem Šlechtou. "Na první okruh jsem si vzal staré lyže, kamenačky, a měl jsem to tak, tak, abych se udržel skupinky," říkal Kožíšek.

Mezi ženami vyhrála jablonecká dvojice Preislerová – Knopová. Boudíková s Jetmarovou byly druhé, Grohová s Schützovou třetí. Celkové prvenství se tedy dělilo mezi dvakrát druhou Gondíkovou a Grohovou (1-+3.).Bohemia tour měla slušnou účast stovky běžců všech kategorií.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž