Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Prokaučoval jsem to, mrzelo Lukáše Bauera po třináctém místě

  • 5
Ačkoli se dlouho držel v první šestici a v jednu chvíli i vedl, nakonec uzavřel závod Světového poháru na patnáct kilometrů klasicky ve francouzském La Clusaz na třinácté příčce. Znovu se tak potvrdilo, že závody s hromadným startem nejsou doménou Lukáše Bauera.

Začátek byl ovšem slibný, nejlepší český běžec na lyžích se pohyboval v popředí závodního pole. "Jenže v závěru jsem to trochu prokaučoval. Než jsem se v posledním kole rozhodl, do které stopy přestoupím, tak se to přede mnou zavřelo. A pak už bylo na myšlenky na nějaký spurt pozdě," mrzelo Lukáše Bauera.
 
Šanci měl ještě asi kilometr před cílem. "Jenže v druhé polovině závodu začalo pršet, já měl totálně zamlžené brýle, a s tím se bojuje dost špatně. Hlavně ve sjezdech. A kilometr před cílem, kdy jsem ještě pořád viděl šanci na lepší výsledek, se mi nepodařilo dostat se vpřed," uvedl lyžař na svých webových stránkách.
 
Přesto není se sobotním výsledkem nespokojený. "Těšil jsem se na lepší umístění, ale holt jsem si to prokaučoval sám. Nemůžu ale říct, že by to dopadlo špatně, spíše naopak. Teď se těším na trochu volnější trénink v začátku přípravy na mistrovství světa. Po delší době se ale lyžováním celkem bavím, elán mi dodalo druhé místo z Jizerské padesátky. Teď tady ještě musím přežít nedělní štafety," plánuje Bauer.

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž