Janda na šampionátu bojuje s nemocí

  • 16
Oberstdorf - (Od zvláštní zpravodajky iDNES) - Skokan na lyžích Jakub Janda má za sebou v dějišti mistrovství světa, v Oberstdorfu, první trénink. Na středním můstku jej absolvoval ve čtvrtek podvečer. Ve druhém kole byl desátý. V Oberstdorfu však vítěz závodu Světového poháru z Titisee-Neustadtu bojuje s nemocí.

"Má normální běžnou, lehkou virózu, nemělo by to být nic vážného," upřesnil zprávu o zdravotním stavu českého skokana šéf Svazu lyžařů České republiky Aleš Vaněk.

Šestadvacetiletého Jandu trápí onemocnění už od posledního závodu Světového poháru v italském Pragelatu, ve čtvrtek vynechal dopolední trénink v tělocvičně a navštívil doktora Martina Koldovského. "Ta nemoc by ho neměla limitovat," dodal Vaněk.

"Není to stoprocentní, mám zánět nosohltanu. Na tréninku jsem o sobě nevěděl. Byl jsem unavený po cestě, nedokázal jsem se koncentrovat. Snad to v pátek bude lepší," uvedl Janda.

Kvalifikaci na sobotní závod na středním  můstku absolvuje pátý muž ho hodnocení Světového poháru Jakub Janda společně s trojicí Jan Matura, Jan Mazoch a Lukáš Hlava v pátek od 17.00 hod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž