Zubří chce v Poháru EHF získat sebevědomí

Zubří - Po devíti letech si extraligoví házenkáři Gumáren Zubří zahrají evropskou soutěž. Stříbrný celek loňské sezony přivítá v sobotu a v neděli v domácím prostředí v úvodním kole Poháru EHF kyperský celek Cyprus College. "Jsem nadšený z toho, že po devíti letech vstupujeme do této řeky," poznamenal trenér Zubří Ivan Hargaš.

Evropské soutěže považuje za svou prioritu.

"Pokud chceme radikálně zvýšit naši kvalitu a utrhnout se ze šedi české házené, musíme jít do Evropy," vysvětlil svou strategii.

Přestože jiné mužstvo z Kypru v minulé sezoně nečekaně vyřadilo pražskou Duklu, Zubří takovou blamáž nemíní připustit. Za výraznou přednost považuje dvojnásobnou výhodu domácí palubovky. "Soupeře nepodceňujeme, ale v tomto dvojutkání bychom měli získat sebevědomí," nepochybuje Hargaš.

"Vyřazení by nás zklamalo," dodal.

"Díky tomu, že hrajeme doma, bychom měli postoupit," přitakala spojka Andrej Titkov, který pamatuje také předchozí zuberská vystoupení v evropských soutěžích. "Na druhou stranu soupeř přijede s tím, že nemá co ztratit. To může být jeho výhoda," upozornil.

O svém soupeři toho na Valašsku mnoho neví. Znají pouze soupisku, v níž figuruje řada reprezentantů, kteří v zimě nastoupili právě v Zubří proti Česku v rámci předkvalifikace na mistrovství světa.

Zubří v pohárech


Pohár EHF 1995/96
2. kolo: Vikingur Reykjavik (Isl.) 23:16*, 27:22* Osmifinále: Šachtor Doněck (Ukr.) 22:18*, 13:33
Liga mistrů 1996/97
Kvalifikace: CZ Bělehrad (Jug.) 23:24*, 26:28
Liga mistrů 1997/98
Kvalifikace: Dinamo Bukurešť (Rum.) 35:22*, 26:26 Základní skupina: Veszprém (Maď.) 24:30*, 22:31, Lemgo (Něm.) 22:31, 22:27*, Resen (Maked.) 26:33, 32:30* Pozn.:

Zápasy označené hvězdičkou sehrálo Zubří v domácím prostředí
  

"To, že o nich nic nevíme, představuje určité mínus," připustil trenér. "Ale stejně chci, aby se soupeř vypořádal s naším stylem. Jako obvykle vsadíme na totální útok," naznačil.

V generálce na pohár Zubří sehrálo přípravný turnaj v německém Lipsku.

Zápasy nevyšly mladým brankářům Krupovi s Malinou. Kouč má trochu obavy z toho, aby se jejich slabší výkony neopakovaly.

"Chceme na nich v nové sezoně stavět, ale po turnaji v Německu cítíme určitou nejistotu," přiznal Hargaš, který už koučoval 86 zápasů v evropských pohárech. Obě utkání začínají shodně v 18 hodin. Společné vstupenky na oba zápasy stojí 50 a 80 korun, lístky na jeden zápas vyjdou na 30 a 50 korun.