Petra Růčková (v bílém) ze Zlína proniká do obrany pražské Slavie. Vlevo Hana Kutlvašrová, vpravo Petra Vítková.

Petra Růčková (v bílém) ze Zlína proniká do obrany pražské Slavie. Vlevo Hana Kutlvašrová, vpravo Petra Vítková. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Zlínské házenkářky zvažovaly odklad kvůli nemoci, ale nakonec nastoupí

  • 1
Na čtvrteční trénink dorazilo jen šest hráček z pětadvaceti. V pátek to nebylo o moc lepší. Přesto nemocemi značně zkoušené házenkářky Zlína nakonec přece jen nastoupí do očekávaného domácího utkání proti Michalovcům, které je čeká v neděli od 17 hodin.

"Bylo to velmi na hraně, konzultoval jsem naši situaci s krajskou hygienickou stanicí, od které už jsem měl i potvrzení o chřipkové epidemii," popisuje poslední hektické hodiny trenér Zlína Dušan Poloz.

Rozhodnutí nakonec padlo v pátek o půl deváté ráno. "Jdeme do boje," hlásí Poloz. "Musel by se totiž odložit i zápas naší prvoligové juniorky. Bude to náročné, protože do poslední chvíle vůbec nebudu vědět, kdo bude v neděli hrát."

Podle zlínského kouče bude jistě chybět reprezentantka Růčková, otazník visí nad Salčákovou, Švirákovou, Budayovou i brankářkou Vyhlídalovou.

"I Michalovce mají problémy. A hlavně, o to bude krásnější naše vítězství bude," usmívá se Poloz při připomínce, že jeho tým má nyní proti nejlepšímu slovenskému celku přece jen nějaké šance.