Česko - Bulharsko: Poznarová a Semerdjevová

Česko - Bulharsko: Poznarová a Semerdjevová - Pavla Poznarová (vpravo) v soubojis Bulharkou Marianou Semerdjevovou. | foto: Petr Eret, ČTK

Zlín nabídl návrat reprezentantkám Simerské a Poznarové

  • 0
Kapitánka českého národního týmu Jana Simerská, pivotka Le Havru. A také pravá spojka Mét i reprezentace Pavla Poznarová. Dvě své bývalé hráčky působící momentálně ve Francii a podepsané pod mistrovským titulem z roku 2005 kontaktoval s nabídkou návratu házenkářský Zlín.

"Těch hráček jsme oslovili několik včetně Jany a Pavly. Záleží, jak se rozhodnou," řekl pro MF DNES trenér Milan Buday.

Podle všeho je větší šance na příchod 22leté Poznarové. Sedmá hráčka ankety o nejlepší českou házenkářku minulého roku totiž v týmu francouzského šampiona z posledních pěti let nedostává tolik příležitostí, kolik by si představovala.

Naopak pro o devět let starší Simerskou by návrat mohl být zajímavý především z rodinného hlediska. Tím spíš, že ji v poslední době potkaly i zdravotní potíže - kvůli bolavým kolenům musela třetí nejlepší hráčka Česka vynechat nedávný reprezentační turnaj O štít města Chebu.

"Janu jsme kontaktovali, ale zřejmě ještě prodlouží smlouvu ve Francii," poznamenal zlínský kouč Buday.
Klub začíná přemýšlet nad podobou kádru už na konci března, protože mu o víkendu začala téměř půlroční pauza od mistrovských zápasů. V tabulce interligy Zlín obsadil devátou příčku, když do poslední chvíle bojoval o postup do českého semifinále.

Hlavní cíl však trenér Milan Buday, který v listopadu nahradil Slováka Luboše Amberského, splnil. Už před posledním zápasem měly jeho svěřenkyně jisté udržení v soutěži. Do zrádné baráže, kterou musely absolvovat loni, poslaly Jindřichův Hradec.

"Myslím, že se mi povedlo spoustu věcí nastartovat, z týmu jsem se snažil za pět měsíců dostat maximum, ale určitě má ještě velké rezervy. Jsme schopni jít nahoru, potrápit víc mančaftů. Vím, co nám chybělo, na čem zapracovat," podotkl Buday.

Od červnového oficiálního zahájení přípravy na novou sezonu předá řadu povinností na nového kouče Dušana Poloze, s nímž je klub už několik měsíců dohodnutý na návratu z Norska. Buday má mít na starosti práci ve zlínské juniorce, působit by ale nadále měl i v interligovém týmu.

A zřejmě i jeho dcera Michaela, se 181 brankami nejlepší letošní střelkyně celé soutěže, která měla už loni namířeno do německého Buxtehude. "Je to otevřené. Ale pokud nebude nějaká vyloženě dobrá nabídka, tak si myslím, že zůstane. Pokud by měla odejít, tak určitě do týmu, kde bude hrát, ne sedět na lavičce, což by už podle herních testů mělo jít vytušit," poznamenal trenér Buday. "Během dubna či května budeme vědět víc."