Házenkáři Jičína a jejich trenér Petr Babák (vprostřed v černém)

Házenkáři Jičína a jejich trenér Petr Babák (vprostřed v černém) | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Výhru bereme, s výkonem spokojeni nejsme, říkal kouč jičínských házenkářů

Extraliga házenkářů v Jičíně přišla o další tým, který v úvodu sezony ještě čekal na první vítězství. Přestože se tak stalo v derby dvou týmů z Hradeckého kraje, jehož výsledek může být pro favorita nevyzpytatelný, tentokrát ho získal velmi jistě. Domácí Jičín v zápase s nováčkem ze Dvora Králové ani na chvíli nepřipustil pochybnosti a vyhrál 28:21.

Naopak poražení ve čtyřech zápasech ještě nebodovali. "Přestože šlo o derby, jiný cíl než vítězství jsme mít nemohli, hráli jsme na domácím hřišti proti nováčkovi soutěže," uvedl trenér Jičína Petr Babák.

Hostující Dvůr sice v úvodu dvakrát vedl, ale pak už se skóre obrátilo očekávaným směrem. Na přestávku šli domácí se čtyřbrankovým rozdílem 10:6, lopotně získaným v nepříliš pohledném poločase, v němž se hrála rozvleklá házená s minimem branek.

"Soupeř hrál v útoku dlouho, naopak my jsme se do něj dostávali nezvykle málo," konstatoval Babák, "navíc jsme jich řadu neproměnili."

"Chtěli jsme v obraně vytvořit na soupeře tlak, což se nám dvacet minut dařilo a deset obdržených branek je slušná bilance. Ale v útoku jsme dělali technické chyby, šest gólů je strašně málo," posteskl si náchodský kouč Petr Šulc.

Po přestávce se hrála rychlejší házená a bylo to vidět i na skóre. Rostlo mnohem rychleji, opět o něco více u domácích, kteří si s jistotou došli pro sedmibrankovou výhru.

"Vítězství bereme, ale předvedenou hru ne. Chtěli jsme hrát rychlou házenou a zkusit běhat, co soupeř vydrží. Bohužel jsme hlavně v závěru slevovali v pozornosti při hře v obraně, což se nám nesmí stávat," vadilo Babákovi.

Jeho tým ale i přesto přidal ke dvěma předtím získaným bodům další dva a v tabulce se pomalu zvedá. Naopak Dvůr musí na první stále čekat. "Prohráli jsme i počtvrté, což může v podvědomí hráčů hrát roli. Ale naše výkonnost se zvedá, musíme být trpěliví," uvedl Šulc.