Takto se házenkářky Mostu radovaly z postupu do interligy. Jak se jim povede tam?

Takto se házenkářky Mostu radovaly z postupu do interligy. Jak se jim povede tam? | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Veselí? To bude veselý, tuší opora Černých andělů Most před premiérou

  • 0
Černí andělé vstupují do házenkářské interligy žen bez černých myšlenek, zato s jasným cílem - záchrana. „Máme zdravý respekt, ale i zdravé sebevědomí,“ tvrdí brankářka Lucie Kantůrková, jedna z hvězd Baníku Most, který si říká andělskou přezdívkou.

Nováček česko-slovenské soutěže, který má rozpočet dva miliony korun, bude kvůli rekonstrukci mostecké haly hrát celý rok v exilu v Lounech. Poprvé už zítra.

Váš trenér Jiří Hanus marodí. Je to pro vás komplikace?
Už asi třetí týden má virózu, ne a ne se z toho vylízat. Tenhle týden zatím na tréninku nebyl, ale na zápase asi chce být. Přípravu teď vede sportovní ředitel Tomáš Kuťka, který je u nás od jara. Má spoustu zkušeností, vždyť trénoval i československou reprezentaci.

program základní části interligy žen

Jak se po postupu změnil kádr?
Posílení na interligu bylo víc než žádoucí, bohužel až na jednu hráčku je kádr stejný. Přišla spojka Zuzana Kupková z Jindřichova Hradce, je v širším kádru reprezentace.

O vás se psalo, že budete brankářka i pravé křídlo. Vážně?
Spíš šlo trošičku o recesi. Křídlo jsem hrála, není problém pro mě přeběhnout hřiště, ale v nejvyšší soutěži je to jiná úroveň.

Jakou roli budete hrát v interlize?
Jsme nováček, jasným cílem je záchrana. Až soutěž ukáže, jak to pro nás bude těžké. Rozdíl mezi první ligou a interligou je veliký, ale i očekávaný.
Přední týmy nám budou ukazovat, jak se tahle soutěž hraje.

Je nevýhodou azyl v Lounech?
Přijdeme o atmosféru, která se podařila vytvořit v Mostě. Na první ligu byla nevídaná, i na interligu. Nejdřív u lounských diváků asi převládne
zvědavost, snad i u našich. Je na nás, abychom je donutily, aby jezdili co nejvíc. Škoda, že tam aspoň jednou týdně netrénujeme.

Jaký je vůbec statut Baníku?
Jsme amatérky plus pár poloprofesionálek. Holky s lepší smlouvu se podílejí na chodu klubu, trénují děti, mají spoustu jiné práce.

V sobotu do lounské haly dorazí vicemistr Veselí...
... to bude veselý! Rok a půl jsem tam působila, hráčky základního kádru znám. Jsou obrovsky zkušené, mám respekt. Výsledky v přípravě mělo Veselí impozantní. Ale zase je zbytečné, abychom se někoho dramaticky báli.