Vedoucí týmy se chystají na play-off

Hranice, Kostelec na Hané - Na prvních dvou místech skončili po základní části první ligy házenkářů zástupci Olomouckého kraje. Především první místo Kostelce, který se na špici tabulky usadil hned v úvodu soutěže a vydržel na něm až do závěrečného kola, je do jisté míry překvapením. „Určitě to nebyl náš cíl, chtěli jsme se udržet co nejvýš kvůli výhodnému postavení pro play-off,“ řekl trenér Kostelce Jan Hegar.

„Když se nám vydařil začátek soutěže, tak jsme se pokusili vydržet na čele co nejdéle a vyšlo to. Ale tabulka je hodně vyrovnaná, takže se nedá říci, že bychom nějak vyčnívali nad ostatními týmy.“

Oproti předešlé sezoně, v níž skončil po základní části pátý, se Kostelec zlepšil především na půdě soupeřů. „Loni jsme u papírově slabších týmů prohrávali, letos jsme od nich vozili body, což bylo pro udržení prvního místa hodně důležité,“ míní Hegar.

Cement Hranice, obhájce loňského prvenství jak celkového, tak i ze základní části, letos opět potvrdil domácí suverenitu a může jej mrzet pouze jediná domácí porážka s Brnem. „Nebýt jí, mohli jsme obhájit první místo,“ uvědomuje si hranický kouč Miroslav Frank.

„Oproti loňsku jsme venku získali méně bodů, což se projevilo i v konečném součtu. Ale zase je pravdou, že byl letošní ročník více vyrovnaný než předchozí. Vždyť o play-off se muselo bojovat až do posledního kola.“

Naopak spokojený byl s výkonnostním vzestupem mladých hráčů. Nejvíce příležitostí z nich dostával Martin Stržínek. „Ale zatím jen v útočné fázi, v obraně na sobě ještě musí pracovat,“ říká Frank. Kromě Stržínka si zahrál i Skřídlo a hráči dorosteneckého týmu Ševeček, Bláha a Mikulenka.

„Pozitivní bylo i zdvojení brankářského postu, když jsme k Raškovi získali Štolcara,“ dodal Frank. Čtvrtfinále play-off hrané na dva vítězné zápasy začíná o víkendu. Kostelec hraje s Ostravou a Hranice s Lovosicemi. Začíná se na hřištích hůře umístěných týmů.