Vojtěch Petrovský  z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu.

Vojtěch Petrovský z Karviné se snaží vyzrát na obranu Flensburgu. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Trenéra karvinských házenkářů potěšila i prohra. Nedostali padesátku

  • 0
Ani v odvetě 3. kola Poháru vítězů poháru házenkáři Baníku OKD Karviná zázrak nepředvedli. Po domácí porážce 23:37 s německým celkem SG Flensburg-Handewitt prohráli v sobotu na hřišti soupeře 18:37.

"Soupeř byl jasným favoritem, už doma jsme s ním prohráli rozdílem třídy. Ale někteří naši kluci neměli před třemi měsíci zkušenost ani s nejvyšší českou ligou," připomněl karvinský trenér Rastislav Trtík.

Proto kouč Karviné nedělá ze dvou vysokých porážek v poháru PVP žádnou tragédii. S výsledkem, který jsme doma uhráli, jsem paradoxně spokojen. Nedostali jsme čtyřicítku. A výsledek o devatenáct branek, který jsme uhráli ve Flensburgu, taky beru," prohlásil Trtík.

A pokračoval: "Nebýt chyb, které pramenily z nezkušenosti, mohli jsme proměnit o osm devět branek víc. Jako tým jsme ale předvedli dobrý výkon a v některých pasážích jsme měli dokonce navrch."

Karvinští vsadili v Německu na agresivní obranu. "Nejdříve jsme hráli systémem 1–5, případně 2–4, ve druhé půli jsme šli na jistotu a zatáhli jsme to na 0–6. A myslím, že tyto změny v obranném systému slavily úspěch," konstatoval Rastislav Trtík. "Bohužel jsme ale často stříleli z nepřipravených pozic, což pramení právě z malé zkušenosti družstva. Soupeř z toho chodil do brejků a dával laciné branky."

Proto kouč domlouval karvinským házenkářům v oddechovém čase. "Připomněl jsem klukům, aby se drželi toho, co máme připraveno. Naštěstí jsme se ale nezapsali do knihy rekordů, nedostali jsme padesát branek, ani jsme neprohráli o dvacet pět," povídal Trtík.

"Pro naše mladé kluky je to zkušenost. Zahráli si zápas, který už asi nikdy nezažijí," podotkl karvinský kouč. "Umocněno to bylo tím, že ve Flensburgu slavili desáté výročí haly. Přestože jsme byli jasný outsider, hala byla ze tří čtvrtin plná. Pro hráče to je zkušenost, kterou snad zúročí v osobním rozvoji."