Český házenkář Tomáš Babák v kvalifikačním duelu proti Ukrajině.

Český házenkář Tomáš Babák v kvalifikačním duelu proti Ukrajině. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Českým házenkářům bude na Euru chybět zraněná spojka Babák

  • 0
Čeští házenkáři se musejí na lednovém mistrovství Evropy v Chorvatsku obejít bez Tomáše Babáka. Čtyřiadvacetiletá spojka si v posledním letošním utkání za Bergischer HC v druhé německé lize poranila levý loket a čeká ji až tříměsíční nucená pauza.

„S Babákem už bohužel nemůžeme počítat,“ uvedl trenér reprezentace Jan Filip. Po dvou přípravných zápasech se Slovenskem, s kterým ve čtvrtek remizovali 27:27 a v pátek nad ním zvítězili 34:20, se čeští hráči znovu sejdou v úterý v Brně, kde budou týden trénovat.

Do výběru trenérů Filipa a Daniela Kubeše přibudou Jakub Sviták a Roman Bečvář, brankáře Artura Adamíka nahradí Tomáš Mrkva. V Brně se sejde 18 hráčů, konečnou šestnáctičlennou nominaci trenéři oznámí těsně před šampionátem 11. ledna.

„Otázkou je momentálně ještě zdravotní stav Milana Škvařila, ale pokud budou všichni ostatní hráči zdraví, bude se z této osmnáctky rekrutovat finální šestnáctičlenná sestava pro Euro,“ řekl Filip.

Během soustředění Brně sehrají házenkáři ještě dva přípravné zápasy proti Rakousku 5. a 7. ledna. Do dějiště ME odjede česká výprava 12. ledna, den poté nastoupí český tým ve Varaždínu proti Španělsku.

,