Porada plzeňských házenkářů. Pokyny rozdává kouč Michal Tonar.

Porada plzeňských házenkářů. Pokyny rozdává kouč Michal Tonar. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Plzeň na úvod v Poháru EHF vybojovala s řeckým šampionem remízu

  • 0
Plzeňští házenkáři v úvodním utkání prvního předkola Poháru EHF v domácím prostředí remizovali s řeckým šampionem Olympiakos SF Pireus 21:21, když po většinu zápasu vedli, ale nakonec vyrovnávali posledním útokem.

Odveta se v hraje v neděli od 17 hodin znovu v plzeňské hale na Slovanech. Jako domácí tým bude tentokrát veden soupeř.

Český tým šel hned od prvního útoku do vedení, ale pak neproměnil ani dva brejky, a protože ani hosté nebyli v útoku úspěšní, svítil ještě v šesté minutě na ukazateli skóre stav 1:0. Do 13. minuty si sice plzeňští házenkáři vypracovali čtyřbrankový náskok (7:3), ale ten se během dalších osmi minut téměř rozplynul.

Když největší hvězda soupeře Alvanos, hráč s bundesligovými zkušenostmi, v 21. snižoval na 8:7, vzal si trenér Michal Tonar time-out a hodně při něm zvýšil hlas. Jeho slova padla na úrodnou půdu, hosté už dali do konce poločasu jedinou branku, a to ještě ze sedmičky, a domácí získali zpátky ztracený náskok - 12:8.

Jenže ve druhé půli se nejistota do plzeňských řad vrátila. Řecký šampion brzy srovnal krok, ve 43. minutě to bylo 15:15. I po zbytek zápasu povětšinou vedli domácí, až v závěru dvěma góly Alvanos strhl vedení na stranu hostů - 20:21. Remízu pro plzeňský Talent zajistil až posledním útokem zkušený Jan Stehlík.

„Dlouho jsme se upnuli k oťukávání soupeře, na mladé kluky asi dolehla atmosféra zápasu. Ale na to se nechceme vymlouvat, bylo tam plno chyb v obraně. Řekové ucítili svoji šanci a chytili ji za pačesy. Musím uznat, že potom už jsme byli horším týmem na hřišti,“ říkal plzeňský kouč Michal Tonar.

Co s tím udělat do odvety, která se hraje už v neděli od 17 hodin opět v Plzni?

„Výkon celého týmu musí být úplně jiný. Soupeř nám ničím nepřekvapil, ale nebyli jsme schopní zareagovat. Podíváme se na video z dneška, aby kluci uvěřili, že ty chyby dělají. O postup se popereme,“ zlobil se Tonar.

Remíza z prvního zápasu je tak alespoň nejlepší pozvánkou na nedělní odvetu.

Talent Plzeň - Olympiakos Pireus 21:21 (12:8)

Úvodní utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů

Nejvíce branek: Stehlík 7, M. Tonar 3 - Stumpis 7, Alvanos 6, Papadionysiu 5.