Suverénní Kostelec prověří mistr

Kostelec na Hané, Hranice - Na úřadujícího prvoligového mistra z Hranic v šestém kole narazí kostelečtí házenkáři, dosavadní lídr soutěže, který zatím neztratil jediný bod. "Je to určitě nejtěžší soupeř, který je jedním z největších favoritů tohoto ročníku," okomentoval sílu hranického celku Jiří Blanický, předseda kosteleckého oddílu. Středomoravské derby je o to zajímavější, že v něm změří síly jedni z nejkvalitnějších gólmanů soutěže, na domácí straně Fabián s Ruckim a u hostů Raška se Štolcarem.

"Je to opravdu to nejlepší v první lize," tvrdí Blanický. Tento  fakt si uvědomuje i hranický trenér Miroslav Frank. "Musíme Fabiána poslat na střídačku,"  hodlá hostující kouč znejistět kosteleckou oporu. I když v předchozí sezoně Hranice  nynějšího lídra soutěže pětkrát porazily, pro nedělní zápas to téměř nic neznamená.

"Kostelec je favoritem. Hraje doma a před sezonou se vhodně doplnil o brankáře Fabiána a křídlo Galuse. V poli jsou obě družstva rovnocenná, takže rozhodne momentální forma brankářů," domnívá se Frank. Zástupci obou klubů očekávají kvalitní házenou před zaplněným hledištěm. Oba týmy jsou v první čtyřce soutěže. "Hrozně se na to těšíme," poznamenal Blanický. Utkání mezi Kostelcem a Hranicemi začíná zítra v 17 hodin.