Slovenští házenkáři měli zbít diskžokeje

  • 2
Michalovce - Několik slovenských házenkářských reprezentantů má problémy se zákonem. Čelí totiž podezření, že o víkendu v hotelu ve východoslovenských Michalovcích zbila osmnáctiletého diskžokeje. Mladý muž řadu poranění a hrozí mu také, že už nebude slyšet na pravé ucho. Hlavním iniciátorem napadení by měl být Michal Jančo, který nyní obléká dres chorvatské Rijeky.

Házenkáři se prozatím k incidentu odmítli vyjádřit. Informoval o tom list Šport.

"Stále za mnou někdo chodil, abych zahrál jeho oblíbenou písničku, přičemž ještě neskončila ani ta předešlá. Nejdříve mi nadávali a pak mě někdo z nich silně udeřil. Vzápětí přiskočili další, jeden mě škrtil a dva mlátili po celém těle," řekl mladík, který byl v noci na neděli diskžokejem na recepci v hotelu Družba po vyhlášení výsledků ankety o nejlepšího slovenského házenkáře.

Po prvním útoku údajně následoval další, při kterém jeden z házenkářů udeřil studenta gymnázia do hlavy tak silně, že přestal slyšet na pravé ucho. Postižený se patrně nevyhne operaci a hrozí mu trvalé poškození sluchu. Mladík útočníky jménem prý nezná, ale podle tváře je bezpečně pozná.

"Podle dohody všech členů kádru reprezentace Slovenska se k tomu v průběhu vyšetřování nebudu vyjadřovat," komentoval situaci podezřelý Jančo.

Šéf házenkářského svazu Pavol Derfényi přislíbil přísné tresty pro reprezentanty v případě, že se prokáže jejich vina.

Zároveň ale upozornil, že v hotelu byla v té době řada dalších hostů a diskžokeje mohl napadnout někdo z nich. Mladík byl navíc údajně pod vlivem alkoholu.

Případem se zabývá policie. Postižený podal trestní oznámení na neznámého pachatele, jemuž v případě prokázání viny hrozí až dvouleté vězení. Házenkáři mezitím odcestovali do Polska na kvalifikační turnaj o postup na mistrovství Evropy v roce 2006.

,