Dukla - Plzeň: Jakub Škvařil střílí na Kuriala

Dukla - Plzeň: Jakub Škvařil střílí na Kuriala - Jakub Škvařil z Dukly střílí na plzeňského gólmana Kuriala. | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

´Škváro!´ volali trenéři. A otočili se oba bratři

  • 0
Když se ze střídačky ozval pokřik "Škváro!" otočili se oba. "Byl to trošku blázinec," usmíval se házenkář pražské Dukly Jakub Škvařil po extraligovém utkání v hale plzeňské Lokomotivy. Bylo to poprvé, co se v ostrém duelu postavil proti svému bratrovi Milanovi, 16letému talentu Plzně.

"A bylo to zvláštní," líčil Milan Škvařil. "Měl jsem strach, že se zraníme, hráli jsme vlastně přímo na sebe. Není to nic příjemného, nastoupit proti bráchovi a snažit se hrát stejně jako proti komukoliv jinému," přiznal.

Bratři pokračují v rodinné tradici, jejich souboj z hlediště sledoval Milana Škvařil st., člen slavné éry Dukly v 80. letech minulého století. A sledoval jasnou výhru Dukly 32:23. "Fandil jsem sportu. Jsem rád, že kluci to přežili ve zdraví a myslím, že ani jeden z nich nezklamal," tvrdil otec Škvařil.

Jakub přijel do Plzně o den dřív. A vyslechl si popichování od mladšího sourozence. "Teď to pro změnu schytám já," usmál se po vysoké porážce Lokomotivy Milan.

Před sezonou se jednalo, zda by se oba Škvařilové nesešli ve stejném dresu, v tom plzeňském. "Jenže Dukla chtěla tři čtvrtě milionu za přestup," reagoval Škvařil starší.

Žije tak jiným snem. "Krásný by bylo, kdyby se spolu sešli v nároďáku," svěřil se. Zatím hrají synové extraligu. Jakub v sobotu s Třeboní, Milan v neděli v Jičíně.