Jan Bělka

Jan Bělka | foto: MAFRA

Teď je třeba porazit silný tým, burcuje kouč olomouckých házenkářek

  • 0
Interliga házenkářek napíná nervy fanoušků nevídaným bojem o špici, kam se tlačí šest týmů. Za nimi se odehrává také drama, ale spíše připomíná šachy. Trojice Zlín, Olomouc a Veselí mezi sebou soupeří o poslední místo do českého play-off. Každý ze zmíněné trojice počítá s body z utkání se slabšími, takže kdo chce do boje o medaile, musí obrat své soupeře a nádavkem někoho ze silné šestky.

Nejlíp se to zatím daří Zlínu, který skolil Partizánske a nedávno i Šaľu. Zora má v této disciplíně zatím nulu, změnit to ale bude chtít už v pátek, kdy se od 18 hodin představí na hřišti pátého Partizánske. "Už se na tento zápas připravujeme čtrnáct dnů," přiznal trenér Zory Jan Bělka.

Byla tedy drtivá výhra nad Sencem 41:18 dobrým tréninkem?
Spokojenost je minimální, protože tempo bylo až příliš tréninkové. Na to, že jsme se připravovali na Partizánske, jsme dělali strašně moc chyb technických i v obraně. Vzhledem k výsledku to může být zvláštní, ale jsem spíš zklamaný.

Žádný pozitivní dojem?
Jedině snad, že jsme si vrátili zpátky skóre po porážce v Michalovcích (18:41). Ale těžko se hraje s takovým soupeřem, nahecování a dravost tomu chyběly. Bylo tam spoustu odražených balonů, po kterých počítám, že by holky v jiném utkání skočily. Na druhou stranu jsme měli docela dobré přechody do rychlých útoků. V některých momentech kvalita v naší hře byla.

Bude to stačit na Partizánske?
V přípravě jsme tam hráli velice dobré utkání, kdy jsme vedli o šest gólů, tak doufám, že na to navážeme a dotáhneme to do vítězného konce.

Vyděsila vás výhra rivala ze Zlína nad Šaľou (26:25)?
Víc jak náš výsledek v Michalovcích. Víme, že k postupu do play-off ještě musíme bodovat se soupeři, kteří jsou před námi. A pak samozřejmě vyhrát ve Zlíně. Je to pořád otevřené, žijeme a uvidíme jak dál.

Co říkáte na to, že v soutěži působí tým jako Senec, který jezdí k utkáním s dorostenkami?
Loni měli výborné hráčky, ale je to o penězích, stejně jako ve fotbale nebo hokeji. Seženou se a přijde hurá efekt: budeme hrát nejvyšší soutěž. Ale pak odejde sponzor, prodají Kodajovou (druhá střelkyně celé interligy - pozn. red.) a dohrávají to takto. Ale na druhou stranu je to semifinalista na slovenské straně, protože v soutěži jim zůstala čtyři družstva. Semifinále tedy mají jisté, zatímco my o něj budeme tvrdě bojovat. Samozřejmě pro nás je to z hlediska budoucnosti lepší, protože hrajeme vyrovnaná utkání. Bez Kodajové je ale Senec slabší tým než Písek (dosud nezískal ani bod - pozn. red.).