Plzeňský gólman Radek Motlík proti sedmičce z ruky brněnského Tomáše Mičoly.

Plzeňský gólman Radek Motlík proti sedmičce z ruky brněnského Tomáše Mičoly. | foto: Martin Polívka, MF DNES

Srážejí nás vlastní chyby, mrzí plzeňského brankářského matadora

  • 0
Minulý týden oslavil 42. narozeniny, v neděli si k nim gólman házenkářů Talentu M. A. T. Plzeň Radek Motlík chtěl "přibalit" ještě výhru v Hranicích. Jenže tenhle plán nevyšel, v osmém kole Tipgames extraligy tým kouče Šetlíka prohrál těsně 28:30, v tabulce klesl na šestou příčku.

"Je to škoda, měli jsme na lepší výsledek. Srážejí nás stále stejné chyby - neproměňování jasných šancí a zbytečné ztráty míče. První poločas jsme prohráli 10:12, přitom jsme měli vést o tři čtyři góly," štvalo plzeňskou oporu.

Ve druhé půli jste neustále dotahovali. V čem byl problém, že se vám skóre nepodařilo srovnat?
Vždycky, když jsme se dostali na dostřel, udělali jsme zase nějakou blbost a sami soupeři nabídli šanci. Ale taky je třeba uznat sílu Hranic, mají silný mančaft.

Jak se vám chytá v Hranicích, kde je tradičně bouřlivá atmosféra a trochu atypická hala?
Většinou tam bývá i zima, ale to nebyl nedělní případ. Jinak je to vážně zvláštní hala, nikde jinde jsem se s takovou nesetkal. A atmosféra? Ta mi nevadí, ve Francii jsem byl zvyklý na daleko vyšší návštěvy a silnější rachot.

Ve Francii stejně jako vy dlouhá léta působil brankář Kučerka, nynější opora Hranic. Byl čas prohodit spolu pár slov?
Před zápasem jsme si popovídali. Pak už ne, oba jsme v tomhle stejní. Ten, který prohraje, je naštvaný a uzavřený do sebe. A ten druhý to respektuje. Tak jsme to měli i ve Francii, kde jsme proti sobě hráli spoustu utkání. S Pepou máme jinak výborné vztahy, vždyť se známe ještě z federální ligy.

V tabulce Plzeň klesla na šestou příčku, ne vedoucí duo Brno - Hranice nyní ztrácíte čtyři body. Je ztráta o to citelnější?
Porážka mě hodně mrzí, to je jasný. Ale jedeme dál. Extraliga je ohromně vyrovnaná, určitě víc než v minulých sezonách. Ten, kdo si připíše nějakou šňůru výher, se okamžitě posune na špici. Po reprezentační pauze nás čeká Jičín, pak jedeme do Frýdku a doma přivítáme Lovosice. Urvat z toho šest bodů by bylo skvělé.

Vítáte reprezentační pauzu?
Popravdě ano, máme toho teď všichni docela dost. Odpočineme si, potrénujeme a načerpáme síly do další fáze sezony.