Pohár míru patří družstvu Šaľy

Olomouc - Házenkářky slovenského celku Duslo Šaľa se staly v Olomouci vítězkami tradičního turnaje o Pohár míru, hraného jako Memoriál Evy Dostálové a Jana Gogola. Domácí družstvo nakonec obsadilo poslední páté místo, když nejprve porazilo rakouský Wiener Neustadt 32:27, poté ale postupně podlehlo Michalovcům 27:28, vítězné Šaľe 27:34 a polským Gliwicím 18:25.

Druhé skončily Michalovce, třetí Wiener Neustadt a předposlední Gliwice.

I přes nepříznivé umístění svého celku byl olomoucký trenér Lubomír Krejčíř spokojený s herním projevem družstva.

"Až do padesáté minuty předposledního duelu se Šaľou to bylo z naší strany velmi slušné. Potom nám už však po náročném měsíčním dvoufázovém tréninku začaly rychle ubývat síly, což se plně projevilo ve střetnutí s Gliwicemi."

V prvních třech zápasech si Krejčíř pochvaloval hlavně zlepšenou defenzivu svého týmu. "Od začátku přípravy jsme v této činnosti udělali velký pokrok. Vypadá to, že bychom v nadcházejícím ročníku interligové soutěže mohli hrát důstojnější roli než v tom uplynulém a možná se i pokusili proniknout do play-off."

Výkony jednotlivých hráček nechtěl kouč Olomoučanek hodnotit. "Bylo by to hodně zkreslené. I vzhledem k tomu, že jsme měli šest hráček na nedávno skončeném mistrovství světa dvacetiletých. Ty se k nám připojily až tři dny před samotným turnajem, což se na souhře samozřejmě muselo projevit."