Roman Bečvář (vlevo) z Plzně brankář pražské Dukly Tomáš Petržala.

Roman Bečvář (vlevo) z Plzně brankář pražské Dukly Tomáš Petržala. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňští házenkáři sestřelili i úřadujícího českého mistra z Karviné

  • 0
Když chtěl televizní štáb po utkání dostat před kameru některého z házenkářů Karviné, všichni sklopili hlavy a s naštvaným výrazem prchali do šaten. Tenhle obrázek dobře vystihl náladu po nedělním utkání 22. kola Zubr extraligy. Domácí Plzeň zlikvidovala úřadující mistry rozdílem třídy 28:18. Potvrdil skvělou formu v jarní části extraligy a získal naději pro nadstavbu, kde se šest nejlepších mužstev utká o český titul.

"Naše pozice je ale složitá, na podzim jsme zbytečně ztratili tři zápasy, tedy šest bodů. Ale myšlenky na medaili se nevzdáváme," hlásil trenér Vladimír Haber.

Měřeno posledními výkony, jeho tým ještě opravdu může prozatímním rozložením sil pořádně zamíchat. Proč? Před dvěma týdny rozprášil rozdílem 10 branek i pražskou Duklu, z hráčů čiší sebevědomí.

"Škoda malého výpadku v Zubří minulý týden, i tam jsme mohli myslet alespoň na bod. Jinak jsem teď s výkony hráčů spokojený. Třeba naše hra v obraně je podle mě momentálně nejlepší z celé extraligy," konstatoval Haber.

Plzeň v neděli Karvinou ani jednou nepustila do vedení. Přesto byla první půle ještě vyrovnaná. I díky slovenskému gólmanovi Drápalovi, který dokázal pochytat pokusy domácích spojek Šika s Bryknerem.

Ale i zkušený plzeňský mág mezi tyčemi Motlík se činil, na něm si pro změnu lámala zuby karvinská křídla Vančo a Faith.

Zlom načal příchod Škvařila na levou spojku. Mladík Talentu se rozstřílel, ještě v poslední vteřině prvního dějství otřel ostrou ranou míč od břevna za brankovou čáru a stanovil poločasové skóre 13:11.

Co se dělo po pauze? To už byla paráda Plzně. Ve 43. minutě už svítil na ukazateli stav 20:14 a rozklížená Karviná rezignovala. Boj ve skupině o titul začíná příští víkend.