Petr Vinkelhöfer (vlevo) z Plzně překonává frýdeckomísteckého gólmana Alexandra Šoltése.

Petr Vinkelhöfer (vlevo) z Plzně překonává frýdeckomísteckého gólmana Alexandra Šoltése. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňský Vinkelhöfer před soubojem s lídrem: Jičín je k poražení

  • 0
Extraligoví házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň i po čtvrtém kole nadstavbové skupiny o titul čekají na první vítězství, v Zubří prohráli 28:34. Ve středu mohou tuhle sérii zlomit, v hale Slavie VŠ hostí Jičín.

Hrál výborně, nastřílel devět gólů a tím se vyrovnal domácímu bomberovi, Bosňanovi Trifunovičovi. Ale ani góly křídelníka Petra Vinkelhöfera nepomohly házenkářům Talentu M.A.T. Plzeň k bodovému zisku na hřišti Zubří.

"Nedá se říci, že by Zubří bylo mým oblíbeným soupeřem. To vyplyne vždycky z momentální formy a rozpoložení, když vám to tam padá. Když se povede hned první střela, je to hned snazší," říkal po sobotním duelu 23letý univerzitní mistr světa Vinkelhöfer.

Ani váš výborný výkon ale k bodům nepomohl. Jak dopadá na hráčskou kabinu, že už čtyři kola v nadstavbě čekáte na výhru?
V šatně se hecujeme. Pokaždé si řekneme, že ten další zápas už bude vítězný a uděláme pro to maximum. Zatím se to nedaří, ale pořád to ještě můžeme zlomit.

Proč se to nepovedlo teď v Zubří?
Hned na začátku jsme udělali několik chyb, zbytečně jsme jim odevzdali balony a oni odskočili. Tohle manko jsme ještě dokázali smazat. Ale na začátku druhého poločasu nám znovu utekli a my už jsme pouze dotahovali.

Vstupenky na středu

Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň ve středu  od 18 hodin v hale Slavie VŠ na Borech sehrají utkání 5. kola skupiny o 1. - 6. místo proti Jičínu, vedoucímu celku tabulky. V prodeji je ještě několik zbývajících vstupenek, objednat si je můžete na e-mailové adrese: strycova@talentplzen.cz 

Víte o tom, že v Zubří jste od roku 1999 nevyhráli ani jeden z 18 extraligových zápasů?
Já o té statistice slyšel už v předchozím duelu na konci základní části, kdy jsme přišli o body až v závěru. Oni jsou doma vždycky silní, v Zubří je také hodně bouřlivá atmosféra. Ale i teď jsme tam měli šanci. Porážka o šest branek podle mě neodpovídá dění na hřišti.

Medaile se vám vzdálila, na třetí Lovosice nyní ztrácíte čtyři body. Ještě v ní věříte?
Určitě. Máme před sebou šest zápasů a všichni vidí, jak je nadstavba strašně vyrovnaná. S každým můžete vyhrát i prohrát a je jedno, zda je to doma nebo venku. Lovosice určitě ještě mohou klopýtnout, už teď ve čtvrtém kole horko těžko uhájily bod s Hranicemi.

Ale pokud chcete v tabulce nahoru, potřebujete už vyhrát. A v dalším kole, ve středu 1. května, hostíte vedoucí Jičín.
I ten je k poražení. Teď otočil zápas s Duklou doma na poslední chvíli. A my pro změnu předtím na Dukle byli blízko výhry. To je další důkaz, že všechny mančafty v elitní šestce jsou vyrovnané.

Středeční zápas se bude hrát opět v hale Slavie VŠ na Borech. Je nepříjemné, že v nadstavbě nemůžete využívat "svou" halu na Slovanech?
Je to jiné prostředí, než které máme zažité. Zvykáme si, ale už tam trénujeme dost dlouho. Neberu to jako nevýhodu, protože podmínky jsou stejné pro všechny.