Plzeňský házenkář Michal Tonar střílí na permskou branku.

Plzeňský házenkář Michal Tonar střílí na permskou branku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňský házenkář Tonar: V Brně to nebude snadné, ale chceme uspět

  • 2
Už je to víc než dva roky, přesně od 19. května 2012, kdy házenkáři Plzně naposledy vyhráli v Brně. Tuhle statistiku chtějí v sobotu změnit, ale žádná snadná práce to nebude. Lídr extraligové tabulky a obhájce titulu nastoupí v 17 hodin proti domácím, kteří jsou pouze s tříbodovým odstupem třetí.

„Brno doma ještě neprohrálo. Ani nám se tam v poslední době příliš nedaří, ale věřím, že teď to zlomíme,“ říká střední spojka Talentu M.A.T. Michal Tonar.

Čím je pro vás brněnské prostředí tak nepříjemné?
Sám nevím. Není tam přitom ani tak bouřlivá atmosféra jako u nás nebo třeba v Zubří. Ale oni se doma dokáží pořádně nahecovat, nikomu nedají nic zadarmo.

Jsou pro vás výkony Brna v letošní sezoně překvapením?
Ani ne. Už tři roky hrají dobře, s příchodem kouče Titkova dostal tým řád. Většinou až na jaře jim docházel dech. My tam každopádně jedeme s cílem urvat body a navázat na minulé kolo, kdy se nám povedl zápas proti Zubří. Tohle je další důležité utkání, pokud bychom tam ztratili, tabulka se zase zamotá.

Ve středu jste zvládli pohárový zápas v Jičíně. Povedlo se i trochu pošetřit síly na extraligu?
Trošku nám nahrálo, že Jičín nebyl kompletní. My jsme tak mohli rozložit síly. Zahráli si všichni a kluci, kteří v lize tolik příležitostí nedostávají, to zvládli výborně.