ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MAFRA

Plzeňská trenérka: Holkám patří obrovská pochvala za vůli urvat doma body

  • 0
Parádní obrat předvedly házenkářky DHC Plzeň v sobotním utkání čtvrtého kola MOL ligy proti Olomouci. Přestože v úvodním poločase prohrávaly rozdílem až sedmi gólů a do kabin odcházely za nepříznivého stavu 16:22, dokázaly vývoj otočit a nakonec ve velké přestřelce slavily cenné vítězství 41:37.

„Po celý druhý poločas se nám podařilo udržet vysoké tempo a koncentraci. Holkám patří obrovská pochvala za předvedený výkon a vůli urvat doma body,“ chválila pro klubový web plzeňská trenérka Jana Bureš Galušková.

Plzeň byla po pauze jako vyměněná, ztrátu rychle mazala a ve 44. minutě se dostala do vedení 27:26, když Fenclová skórovala tvrdou ranou o levou tyč. Díky šňůře tří branek v řadě pak domácí tým odskočil na čtyřbrankový rozdíl a ten udržel až do konce zápasu.

Levá spojka Simona Schreibmeierová z DHC Plzeň střílí v zápase MOL ligy žen...

„První půle jednoznačně nedopadla podle našich představ. O poločase holky dostaly jasné instrukce, které do posledního puntíku splnily, přitvrdily v obraně, mnohem více se rozběhaly. Vendy Vrbková navíc skvěle zavřela branku, což nám neskutečně pomohlo,“ popisovala trenérka DHC.

Střelecky dominovala spojka Schreibmeierová, která se prosadila hned dvanáctkrát a ještě tak vylepšila výkon z minulého kola, kdy se trefila proti Písku desetkrát.

Plzeňanky porazily doma Olomouc potřetí v řadě a v tabulce interligy se posunuly na pátou příčku se čtyřmi body. V dalším kole čeká DHC těžký test, míří na Slovensko a v sobotu nastoupí v Dunajské Stredě proti lídrovi soutěže.