Trenér plzeňských házenkářek Richard Řezáč

Trenér plzeňských házenkářek Richard Řezáč | foto: Martin Polívka, MF DNES

Další porážka plzeňských házenkářek, boj o play off se komplikuje

  • 0
Házenkářkám DHC Plzeň se po víkendové vysoké porážce na půdě slovenských Michalovců 25:35 opět vzdálila v MOL Lize šance na postup do českého play off. Olomouc i Lázně Kynžvart, rivalky Západočešek, totiž bodovaly, a na postupovou pozici tak nyní Plzeň ztrácí tři body. „Po pauze nás čekají důležitá utkání se Stupavou a ve Zlíně, v nich chceme být stoprocentní,“ konstatoval pro klubový web trenér DHC Richard Řezáč.

Přitom v hale třetího týmu interligové tabulky Plzeňanky dlouho držely krok. V 11. minutě sice domácí hráčky odskočily do vedení 11:7, ale DHC manko rychle smazal. Zareagoval i na další trhák Michalovců, minutu před koncem prvního poločasu gólmanka Řezáčová střelou přes celé hřiště srovnala na 16:16.

Až po přestávce začala Plzeň ztrácet, zlomila ji především série pěti branek Michalovců v řadě od osmačtyřicáté minuty. Nakonec zůstal rozdíl ve skóre desetigólový.

„V prvním poločase jsme mohli získat vedení a Michalovce ještě víc potrápit. Čtyřicet minut jsme s domácími drželi tempo. Pak rozhodla agresivita a proměňování šancí, v tom jsme my zaostávali,“ hodnotil duel kouč Řezáč.

Jednalo se zároveň o desátou výhru Michalovců nad Plzní nejen v řadě, ale také celkově. DHC totiž s tímto slovenským soupeřem ještě nikdy nezískal ani bod.

Další zápas čeká Plzeňanky až v sobotu 25. března, v domácí hale na Lochotíně přivítají Stupavu.