Prešovský Lukáš Urban fauluje Patrika Stacha z Lovosic.

Prešovský Lukáš Urban fauluje Patrika Stacha z Lovosic. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Noční můra lovosických Lovců je pryč. Po třech letech porazili Plzeň

  • 0
Noční můra z Plzně už nebude strašit házenkáře Lovosic. Déle než tři roky sbírali s úřadujícími mistry jen prohry, ale rozvleklou sérii ukončili sobotním vítězstvím 29:28 (15:12) a jako bonus tím šampiony připravili o letošní extraligovou neporazitelnost.

„Těžko říct, jestli jsme si zasloužili vyhrát, zápas byl extrémně vyrovnaný. V závěru nás hnali diváci, hlavně ti nás drželi nahoře,“ děkoval lovosický kouč Roman Jelínek.

Lovci v první půli utekli favoritovi na 11:6 a ještě v poločase vedli o tři góly, ale po obrátce Talent tým Plzeňského kraje rychle odmazával ztrátu. Rozhodl až finiš, za stavu 27:27 chytil lovosický Günl sedmičku Doudovi a Trkovský s Vojířem zařídili klíčový dvougólový trhák. Šafránek v posledních vteřinách už jen zmírnil porážku hostů.

„Z naší strany to bylo hodně naivní v obraně, často jsme prohrávali souboje jeden na jednoho. Z obou stran byla chvílemi vidět taková neupravená hra, v sedmičkách jsme se předháněli, kdo jich nedá víc. Ale Lovosice byly v závěru lepší a zvládly důležitější momenty,“ uznal plzeňský křídelník Ondřej Šafránek.

I přes první nezdar v sezoně Plzeň zůstala v čele extraligové tabulky o skóre před Karvinou, Lovci po špatném začátku stoupají, jsou už čtvrtí. „Neproměňování šancí, nevydařené přesilovky, to byly faktory našeho neúspěchu. Lovosicím gratuluji k dobrému výkonu,“ řekl kouč Talentu Petr Štochl.

,