ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MAFRA

Švédové v Plzni. A házenkáři Talentu touží po semifinále

  • 0
Pokud bylo únorové osmifinále proti lucemburskému Handball Esch zajímavým předkrmem, v neděli se v městské hale na Slovanech servíruje vydatný hlavní chod. Talent tým Plzeňského kraje vs. Alingsas HK.

Odveta čtvrtfinále EHF European Cupu mezi českým mistrem a celkem ze země úřadujících evropských šampionů. A co víc, první duel na severu Evropy skončil smírně 29:29, čeká se jiskřivá bitva!

„Je to trošku jiná házená, hraje se hlavně jeden na jednoho. Oni mají skvělé individuální schopnosti. Střelba ze země, obtahy... Překvapivě nejsou až tak urostlí, ale technicky jsou všichni na špičkové kvalitě,“ hlásí před utkáním, které má výhoz v neděli v 18 hodin, plzeňský pivot Daniel Režnický.

Před týdnem ve Švédsku dokázal Talent ve druhé půli smazat pětigólovou ztrátu, nakonec až v poslední vteřině přišel o těsnou výhru. „Odlétalo by se nám ještě lépe. Ale i tak je výsledek před odvetou povzbuzující. Šance na postup do semifinále určitě máme a věřím, že s podporou našich fanoušků se o něj popereme,“ říká trenér Petr Štochl.

Aligsas koučuje padesátník Mikael Franzen, jedna z legend švédské házené. A pozor si Talent musí dát především na dva sedmigólové střelce z prvního utkání – křídelníka Filéna a pravou spojku Möllera.

„Šance jsou pořád vyrovnané. Alingsas je kvalitní švédský mančaft, ještě to budeme mít doma hodně těžké,“ varoval Režnický, který ve Švédsku zaznamenal šest gólů.

Jednotné vstupné činí 200 korun, majitelé permanentních vstupenek mají vstup zdarma.