Olomouc udolala rakouského obra

Olomouc - Cenný skalp vedoucího celku česko-slovenské interligy získaly házenkářky DHK Altermed Olomouc. Hypo Niederösterreich, který z dosavadních 21 zápasů dvacet vyhrál, porazily 25:24 a zajistily si tak vstup do play-off o českého mistra z prvního místa. Nejlepší český tým interligy začal proti favoritovi bez respektu a s obrovským nasazením, navíc to potvrdil i brankově. K tomu se několikrát skvělými zákroky přidala brankářka Ajglová a v 19. minutě vedly Hanačky 12:7.

Ve druhé půli náskok dokonce narostl na šest gólů (20:14), zejména díky čtyřem brankám Dostálové. Jenže poté rakouský tým vysunul obranu a z rychlých trháků a tří sedmiček během čtyř minut snížil. V 17. minutě po střele Horacekové už na 21:20. Stejně jako na začátku druhé půle Dostálová, se však chytla devatenáctiletá Růžičková, která domácím vrátila tříbrankový náskok. V napínavém závěru Hypo opět snížilo na 25:24, ale střelu Horacekové v posledních sekundách zastavilo břevno.
 
Nový partner chce mezi elitu
Házenkářky Olomouce už nebudou muset stávkovat, v jejich hale už neodpojí elektrický proud. Klub totiž našel partnera, který kritickou finanční situaci v klubu vyřešil. „Interligovou sezonu dohraje tým pod stávajícím názvem DHK Altermed a o názvu pro příští sezonu budeme teprve jednat,“ řekl Zdeněk Mičke z firmy DC point, která je jedním ze sponzorů. „Jednáme s dalšími partnery a založíme společnost Handball Management Olomouc, v níž bude mít zastoupení i olomoucký klub,“ poznamenal bývalý brankář Jičína.

„Chceme rozpočet klubu zvýšit a posílit ženský kádr alespoň o dvě zkušené hráčky, abychom hráli na špici interligy a možná i víš,“ dodává druhý zástupce firmy Richard Toman. Klub se do problémů dostal již v roce 1997, kdy ztratil hlavního sponzora a situace se v témže roce zhoršila po povodni, protože klub byl pojištěn u neslavně známé pojišťovny Morava. Loni v prosinci krize vyvrcholila stávkou hráček.
 
Altermed Olomouc - Hypo Niederösterreich 25:24 (15:11)
Nejvíce branek:
Fabíková 9/6, Dostálová 6, Růžičková 4 - Tarculovská 8/3, Baloghová 6, Logbinová 5. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Sedmimetrové hody: 8/6 - 4/3. Vyloučení: 3:7. Diváci: 250.