Nový kouč vítězství favorita nezabránil

Cheb - Porážku o dvanáct branek inkasovaly v dalším interligovém utkání házenkářky Lokomotivy Cheb. Pod vedením nového kouče Josefa Heřmánka nestačily v Bratislavě na favorizovaný Inter, čtvrtý celek soutěže, a prohrály 19:31. „Výsledek vypadá hůř, než jaké to ve skutečnosti bylo na hřišti. Soupeř byl ale v každém případě lepší,“ uznal Heřmánek.

Před zápasem se chebský trenér netajil představou spoléhat více na rychlé protiútoky, tedy na taktiku, která Chebu dosud nebyla tak vlastní. Jenže po střetnutí musel konstatovat, že na trháky v podání Lokomotivy nedošlo.

„Problém byl v tom, že jsme nedokázali ubránit prakticky žádný z postupných útoků domácích. Pokaždé jsme inkasovali, proto jsme se do brejků vůbec nedostávali. Ale rozhodující příčina prohry to nebyla, Inter byl opravdu silnější,“ opakoval Heřmánek už jednou vyřčená slova.

I když po premiéře v pozici kouče neměl Heřmánek radost z výsledku, našel v partii i pozitivum. „Perfektní bylo naše nasazení, i v momentech, kdy se nedařilo. Může to být příslib do dalších zápasů,“ věří kouč Lokomotivy.

Ten si také neodpustil výtku k výkonu rozhodčích sobotního duelu. „Rozčiloval jsem se hodně. Sudí, to byla tragédie. V celém utkání od nich byl cítit tlak ve prospěch domácích, který přece vůbec nemají zapotřebí,“ zlobil se Heřmánek.

Další zápas sehraje Cheb v domácí hale už ve středu, kdy hostí Olomouc. „Pak bude kratší volno, ve kterém udělám nějaké víkendové soustředění. Na Olomouc ale půjdeme z běžného tréninku,“ dodal Josef Heřmánek.