Momentka z utkání Nové Veselí (v modrém) - Dvůr Králové.

Momentka z utkání Nové Veselí (v modrém) - Dvůr Králové. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Nové Veselí míří do extraligy házenkářů. Mečbol má proti poslednímu

  • 0
Omleté sportovní klišé mluví o tom, že poslední krok bývá nejtěžší. Házenkáři Nového Veselí však mají ideální možnost svou cestu za vytouženým postupem do extraligy stvrdit relativně snadno.

Tým kouče Marka Michaliska, který čtyři kola před koncem prvoligové soutěže dělí v čele tabulky od druhého Chodova luxusní šestibodový náskok, má nyní k dobru čtyři mečboly.

Proměnit určitě bude chtít hned ten první. „Bylo by to skvělé, protože bychom ve zbývajících utkáních měli svým způsobem klid a byl by prostor na to, zkoušet nové věci,“ uvědomuje si Michalisko.

V nedělním utkání, které začíná v 16.30, navíc Nové Veselí hostí poslední tým soutěže z Přerova, jenž dosud nezískal jediný bod. „Vím, že na papíře to vypadá lehce, ale podcenit to nemůžeme.

Ty dva body potřebujeme získat,“ má jasno Michalisko. „A samozřejmě je taky získáme. Protože bychom sami před sebou vypadali blbě, kdybychom Přerov neporazili.“

Domácí by měli mít k dispozici kompletní kádr. „Nějaké malé bolístky tam sice jsou, ale pevně doufám, že nastoupíme kompletní,“ říká kouč, který plánuje větší zapojení mladých hráčů. „Uvidíme podle průběhu zápasu. Pokud půjde vše, jak má, někdo by si mohl odpočinout.“

Méně vytížení hráči pak budou bojovat o další prostor. „Když se postoupí už teď, ve zbytku sezony budou hrát víc,“ slibuje trenér, která má jasno o ideálním výsledku utkání. „Oslavit postup s vlastním publikem doma je to nejlepší, co můžeme být,“ přeje si Michalisko.