Vít Schamps v brance Nového Veselí zasahuje proti pokusu Tomáše Bechného z...

Vít Schamps v brance Nového Veselí zasahuje proti pokusu Tomáše Bechného z Litovle. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Nové Veselí zvládlo koncovku. Extraligové play-off je na dosah

  • 0
Jediný bod ztrácí házenkáři Nového Veselí na osmou příčku zaručující účast v play-off. Ve své premiérové sezoně v extralize drží mladý tým po osmnácti kolech kontakt se soupeři. V sobotu navíc zvládl na domácí palubovce důležitý zápas s Cementem Hranice. Po vítězství 29:24 se v tabulce dotáhl právě na svého posledního soupeře.

„Byl to pro nás naprosto klíčový zápas. Od sedmého kola (do té doby Nové Veselí nebodovalo) žijeme společně s fanoušky krásný příběh, který má po dnešku další díl,“ liboval si po utkání kouč Sokola Nové Veselí Pavel Hladík.

V poločase vedli domácí v hale našlapané do posledního místečka rozdílem jediného gólu 13:12. Ve 47. minutě však o tři góly prohrávali a ještě sedm minut před koncem byl stav 23:23.

Až góly nové ukrajinské posily z polské Wisly Plock Romana Chosika, Jiřího Dolejšího a zákroky čahouna v brance Víta Schamse daly domácím dvougólové vedení, které v posledních minutách ještě navýšili.

„Kluci zahráli rozhodující fázi perfektně v obraně, měli jsme i štěstí v podobě tyčky. Navíc jsme v útoku svoje šance proměnili,“ hledal rozhodující momenty gólman Schams.

Na rozdíl od remízového zápasu s mistrovskou Plzní nebo nejtěsnější prohry v Brně tentokrát Hladíkovi svěřenci zvládli koncovku na jedničku.

Trenér Hranic Libor Hrabal litoval promarněného třígólového náskoku, který jeho tým po přestávce získal. „Vše vypadalo dobře. Bohužel jsme poté udělali taktické chyby a Novému Veselí jsme dali možnost se znovu nadechnout. Prohra nás mrzí, ale stále máme o co hrát,“ hodnotil Hrabal.

Oba trenéři ocenili vysokou úroveň zápasu. „Podařilo se nám v něm udržet palebnou sílu soupeře na 24 brankách, což je pro nás velmi pozitivní,“ vyzdvihl domácí kouč Hladík.

Šestou výhrou v sezoně pro „Veseláky“ nic nekončí. V dalším kole se budou snažit porazit předposlední Kopřivnici, která ztrácí na tým z Vysočiny pouhé dva body. „Tam se vždy těžko hraje, doma jsou silní. Pro nás je teď každý zápas klíčový,“ ví dobře gólman Schams.