Němci chtějí zapomenout na Sydney

B e r l í n - S velkými ambicemi cestovali házenkáři Německa na olympijský turnaj do Sydney. Po letech tápání, kdy marně čekali na výraznější úspěch na světových kolbištích, přijížděli do Austrálie s velkými medailovými ambicemi. Čtrtfinálová porážka se Španělskem jim však plány na zisk cenných kovů zhatila a konečné páté místo bylo považováno za neúspěch. Na světový šampionát do Francie vysílají Němci omlazený, ale přesto znovu velmi ambiciozní tým. "Chceme zapomenout na poolympijskou frustraci," tvrdí jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu, již jednatřicetiletý Christian Schwarzer.

"Do Francie cestujeme s řadou nových, mladých hráčů, ale přesto, nebo právě proto jsem optimistou. Nováčci přinesli do týmu svěží vítr," říká 196 cm vysoký házenkář, který v současnosti obléká dres španělské Barcelony a ve výběru pro MS je jediným krajánkem.

"Blacky", jak se Schwarzerovi již řadu let přezdívá, si pochvaluje i volbu nového kapitána týmu, kterým se stal čtyřiadvacetiletý Frank von Behren. "Je to muž nové generace, ale přes své mládí není typický bažant. Kdykoli se mu budou hodit mé zkušenosti, rád mu pomohu. Myslím, že máme dobře složený tým, který bude fungovat."

A jaké jsou šance Němců na MS podle nového kapitána? "Ve skupině je několik silných soupeřů, ale postup do osmifinále je ale naší povinností a bylo by dobré, kdyby to nebylo až ze třetího či čtvrtého místa," říká 198 cm vysoký házenkář z Mindenu.
 
Němce čekají ve skupině C zápasy s týmy Chorvatska, Španělska, Korejské republiky, USA a Grónska.