Napajedla nakonec první ligu hrát budou

  • 1
Napajedla - Házenkáři z Napajedel se na třetí pokus rozhodli přijmout účast v nejvyšší české soutěži, kterou si jejich tým vybojoval společně se Sokolnicí. Zatímco nejlepší z druholigových účastníků postup bez rozmýšlení přijal, v Napajedlích postup kvůli vyčerpaným zdrojům dvakrát odmítli. Svazový termín pro podání přihlášek skončil už minulý čtvrtek. Napajedelský klub tehdy místo potvrzení účasti požádal o odklad. Předseda Jan Hofman si se svolením činovníků z pražské centrály vzal čas na rozmyšlenou. Druhý termín vypršel v pondělí.

"Nakonec jsem musel s lítostí oznámit, že zůstaneme ve druhé lize. Nejsou peníze,“ sdělil Hofman. Ve čtvrtek v poledne už uzavřená záležitost ožila. A nově vzniklá situace nabrala opačný spád. "Ještě tomu sám nemohu uvěřit, ale Napajedla jsou v lize. Přihláška je po odmítnutí Litovle potvrzena," řekl šťastný Hofman.

I když v Napajedlích oslavovali, jméno štědrého sponzora zůstane utajeno. Klub chce v první české lize, kterou dosud nehrál, hospodařit s rozpočtem na hranici 450 tisíc korun. Tato částka se považuje za minimum. "Mohu jen říct, že nový sponzor, který přispěje tři sta tisíci, je můj známý," podotkl předseda Jan Hofman.

Klub by chtěl po zdárném vyřešení finanční krize uzavřít do konce příštího týdne jednání s novým trenérem. Dosavadní kouč Pavel Brímus potvrdil rezignaci.


Témata: I. ligy