Momentka z duelu o 3. místo mezi házenkáři Zubří (červená) a Lovosic

Momentka z duelu o 3. místo mezi házenkáři Zubří (červená) a Lovosic | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Na házenkářský turnaj do Zubří dorazí i Štrasburk s Mikou

  • 0
Nováček druhé francouzské ligy Štrasburk v sestavě se zuberským odchovancem Ondřejem Mikou bude hlavním tahákem Valašského poháru házenkářů v Zubří.

Třídenní turnaj čtyř mužstev startuje v pátek ve 13 hodin zápasem Francouzů se Šaľou, čtvrtý celek slovenské extraligy se pak v 19 hodin střetne i s domácím celkem. Čtvrtým účastníkem je Lokomotiva Brčko, které se po tříleté odmlce připravuje na návrat do nejvyšší bosenské soutěže.

Valašský pohár

Program

Pátek
13.00 Šaľa - Štrasburk 
19.00 Zubří - Šaľa

Sobota
11.00 Šaľa - Brčko 
18.00 Zubří - Štrasburk 

Neděle
11.00 Štrasburk - Brčko
16.00 Zubří - Brčko

„Turnaj je pro nás vrcholem přípravy, i když nás příští týden ještě čeká generálka ve Frýdku-Místku,“ uvedl nový trenér Robe Zubří Dušan Poloz.

Nejvíc se těší na sobotní podvečerní zápas se Štrasburkem. „Druhá francouzská liga má minimálně o stupeň vyšší kvalitu než česká extraliga. I Ondra Mika říkal, že jsou dobří, takže jsem sám zvědavý. Bude to určitě velmi dobrý soupeř,“ poznamenal Poloz.

„Šaľa v létě hodně oslabila a v přípravě má různé výsledky, středeční výhra v Györu ale rovněž svědčí o kvalitě. O Brčku nemám žádné informace, sám jsem na něj zvědavý.“

Výraznou proměnou prochází i Zubří. Čtvrtý tým extraligy opustilo šest hráčů. „Změna trenéra i herního systému, obměna kádru. Přišli jsme o šéfa obrany Říhu i šéfa útoku Doudu, z tohoto pohledu vlastně budujeme tým znovu,“ upozornil Poloz. „Výsledky zatím nejsou špatné. Jsme sami překvapení, jak to momentálně mužstvu jde, ale je to pořád jen příprava. Opravdu nás prověří až první část soutěže.“

Poloz si cení toho, že v Zubří zůstaly další osobnosti jako Martin Hrstka. „Tito matadoři převzali herní taktovku po Jakubu Doudovi a Matěji Klímovi, kteří, ač mladí, to loni střelecky táhli. Ale potřebujeme, aby se legendy zuberské házené kromě řízení hry probudily i střelecky, momentálně hledáme střelce.“

Zubří se přitom v úvodu extraligy bude muset obejít bez dalších pěti dlouhodobých marodů. „Když se víc lidí připravuje na kole než na ploše, je to problém. Doufáme, že se během sezony všichni uzdraví a na play off pak budeme připravení v plné síle,“ věří trenér valašského týmu.