Česko - Maďarsko: Galia zneškodňuje střelu  Császára

Česko - Maďarsko: Galia zneškodňuje střelu Császára - Český brankář Martin Galia zneškodňuje střelu Gábor Császára z Maďarska. | foto: AP

Musíme riskovat a tentokrát to vyšlo, lebedil si po postupu Galia

  • 0
Wiener Neustadt (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Byl výborný, chvílemi až nepřekonatelný. Pokud hledáte české trumfy na házenkářském Euru, rozhodně mezi ně patří brankář Martin Galia. Díky jeho výkon zdolali Češi v pátek Maďary a postupují do další fáze. "Cíl jsme splnili," radoval se gólman. "Jsem ohromně šťastný."

Chvílemi jste soupeře až ničil. Cítíte se v mimořádné pohodě?
Já neříkám, že mám nějakou formu, nepřijel jsem na Euro s bůhvíčím. Peťa Štochl chytal v přípravě fantasticky. Mně pak vyšel až duel s Francií. Ale je jedno, jestli chytám já nebo kdokoli jiný. Tohle jsme urvali jako tým.

Proti Maďarsku jste odehráli nejlepší duel na Euru. Našli jste klíč k úspěchu?
Musíme běhat. Filip Jícha to udělal super, že si mě zavolal a řekl: Ať se děje cokoli, ať dostaneš gól nebo to chytneš, hned mi haž balon dopředu. A viděli jste sami, aspoň dvakrát proskočil a dal z toho gól. My nesmíme hrát dozadu, ale naopak riskovat, nic jiného nám nezbývá.

Bylo to na hranici možností týmu?
Myslím, že rezervy máme. Odtáhli jsme to v sedmi osmi lidech, když se přidají další hráči, bude to ještě lepší. Musíme zlepšit otázku pivota, tam nás bota trochu tlačí. Ale jsme jeden tým a když to nejde jim, nahradí to někdo jiný.

Čeká na vás teď Slovinsko, Polsko a Německo. Jací jsou to soupeři?
Ostudu už neuděláme, cíl jsme splnili. Žádný z evropských soupeřů není slabý a i když už nevyhrajeme žádný další zápas, myslím, že jsme odvedli dobrou práci.

Česko - Maďarsko: Galia čelí ráně Császára