Házenkářky Francie slaví titul světových šampionek.

Házenkářky Francie slaví titul světových šampionek. | foto: AP

V Japonsku začíná MS házenkářek. Završí Francouzky zlatý hattrick?

  • 0
S cílem vybojovat třetí velký titul za sebou vstoupí házenkářky Francie do mistrovství světa, které začne v sobotu v Japonsku. Cílem obhájkyň titulu je navázat na předloňský triumf z Německa a na loňské premiérové vítězství na evropském šampionátu na domácí půdě.

Předtím vybojovaly stříbrné medaile na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

České házenkářky na MS potřetí za sebou chybějí.

Už třetí světový titul může s francouzským výběrem získat trenér Olivier Krumbholz, který ho dovedl už k prvnímu zlatu v roce 2003. K tomu s ním třikrát skončil na MS na druhém místě. Jednašedesátiletý kouč se může spolehnout na téměř totožný kádr jako při minulém šampionátu a těží ze sehranosti řady hráček z Met, které letos došly do Final Four Ligy mistryň.

Dobrou formu Francouzky prokázaly v minulých dnech na testovacím předolympijském turnaji v Japonsku, kde porazily Slovinsko, Brazílii i domácí tým. S Brazilkami se utkají i na MS v základní skupině B, v které jsou ještě Austrálie, Německo, Dánsko a Korea.

Stříbrné medaile obhajují Norky, které se ve skupině A potkají i s bronzovým týmem z předloňského šampionátu Nizozemskem. Mistrovství světa za účasti 24 družstev potrvá do 15. prosince. Na turnaji půjde také o jedno místo na olympijských hrách v Tokiu, kde už mají účast jistou Japonsko, Francie, Brazílie, Korea a Angola.

,
Témata: Tokio