Mostecké házenkářky se radují.

Mostecké házenkářky se radují. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Most před Ligou mistrů zazářil. Neskutečné, tetelí se reprezentantka

  • 0
Radovaly se skoro jako po titulu, přitom šlo pouze o přípravný zápas a remízu. Jenže se slovutným německým Thüringerem, což je pro házenkářky Mostu, chystající se na Ligu mistrů, událost.

„I když jde jen o přátelák, pro nás je to neskutečný zážitek. Už proto, že jsme s Thüringerem jen prohrávaly. Fakt nikdy jsme ho neporazily, a to s ním hrajeme každé léto tři zápasy. I remíza je úžasná,“ nadchlo reprezentační křídelnici Adélu Stříškovou.

V sobotu Černí andělé čtvrtému týmu bundesligy podlehli 30:38, v neděli uhráli remízu 30:30. Ustrážila ji brankářka Janssenová, která chytila už po čase sedmimetrový hod hostů.

„V obou utkáních se nám dařilo hrát rychle, což je proti takovým soupeřům důležité. Výborný výsledek je skvělé povzbuzení a dává nám potřebnou energii,“ tvrdil mostecký trenér Adrian Struzik. A taky sebedůvěru. „Dokázaly jsme si, že se nemusíme bát nikoho,“ cítí Stříšková.

Od pátku do neděle mostecká hala hostí Crystal Bohemia Cup za účasti polské Perly Lubin, rumunské Glorie a opět Thüringeru.