Dušan Poloz

Dušan Poloz | foto: Karel Pešek, MAFRA

Mostecký kouč: Levanger je v Norsku nejslabší. Proto ho porazit musíme

  • 0
Na tabuli v útrobách mostecké haly visel obří zápisník, nalistovaný na stránce se čtyřmi hesly pod sebou. Levanger. Komunikace. Koncept. Klid. Tři slůvka začínající na K patrně kouč Dušan Poloz vtloukal do hlav na předzápasové poradě svým hráčkám, aby se zvýšila jejich šance porazit favorizovaný norský Levanger a udržely naději na postup do 3. kola Poháru EHF. Vyšlo to!

Černí andělé pojedu do odvety s nadějným náskokem pěti gólů.

"Oni tu dali 22 gólů, my tam těch 22 dáme taky. Takže budou muset vyhrát o šest. To beru jako pozitivní. Ale jinak se musíme ještě zlepšit!" velel Poloz po sobotní výhře 27:22.

Kde v sobě ale bere tu jistotu, že Andělé v Norsku dají nejméně 22 branek? "Doma jsme nedali žádný trhák, tam takové tři čtyři určitě proměníme," směje se trenér.

Jinak ale měl i přes nadějný výsledek co vyčítat. "Řekli jsme si před zápasem, že budeme lepší v první a v druhé vlně, a to se nám nepovedlo. Mám pocit, že soupeřky daly dva góly z trháku a tři z druhé vlny. To máte nějakých pět tref. V tomhle miniduelu nás porazily. Vyhrát ho my, tak bylo skóre o deset," spočítal Poloz.

"Věřil jsem, že se nám to povede uběhat, že góly z trháku nedostaneme. Nevyšlo to, ale jinak je výsledek dobrý. Měl nám dát naději do odvety, tu máme. Takže je to krásné, ale pořád ještě máme co vyšperkovat."

K odvetě do Norska letí Černí andělé v pátek, zápas se hraje v sobotu, návrat je v neděli kolem půlnoci. A díky výsledku z domácího duelu i lepšící se formě se zvyšují šance, že Most by zase nemusel v Evropě hned tak končit.

"Když jsme si to loni užívali celý rok, bylo by špatné, kdybychom to museli zabalit hned. Naše šance se určitě nezmenšily." Poloz dokonce věří, že Most může vyhrát i v Levangeru.

"On ještě letos nevyhrál! Pokud má český tým myslet na úspěch na mezinárodní scéně, musí porazit momentálně jeden ze tří nejhorších norských celků. Vždyť nemají ani bod. Je na nás dokázat, že česká házená jde nahoru. Že bychom se třeba i v norské lize udrželi."