Mostecké házenkářky.

Mostecké házenkářky. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Růžová prohra od Černého moře. Je to hratelné, těší mosteckou házenou

  • 0
Od Černého moře letí mostečtí Černí andělé domů s docela "růžovou" porážkou. V semifinále Challenge Cupu padly mostecké házenkářky na palubovce Üsküdaru Istanbul 27:31, což je pro odvetu výsledek, který dává naději.

"Už jsme hrály lepší zápasy než dnes. A když doma ten lepší výkon předvedeme, je šance velká," hlásil z Turecka trenér Dušan Poloz.

I manažer Rudolf Jung je optimista: "Výsledek je dobrý, hodně hratelný. Doufám, že naše hala spadne! Holky si odpočinou, teď před prvním semifinále hrály těžké bitvy s Porubou a v Šaľe."

Most v Istanbulu jen dotahoval, po 1. poločase ale ztrácel pouhý gól. Nakonec se ztráta navýšila. I kvůli ztrátě míče v poslední minutě, místo snížení na dvoubrankový rozdíl Turkyně zvýšily na +4.

"Ale takových okamžiků byla během zápasu spousta," nesoptil Poloz. "Hráli jsme proti fantastické Özelové, kanonýrce světové třídy. Dala nám devět gólů, měla asi deset asistencí. Otázka je, zda se jim neuzdraví Srbka, druhá hvězda, to by bylo složitější."

Zatímco kouč Üsküdaru si mohl mostecké zápasy stáhnout z webu českého svazu, Most šel do neznáma. "A teď jsme si jejich hru přečetli. I proto to v našem kotli můžeme uhrát, čtyři góly neznamenají nic. Holky ale byly zklamané, myslely si, že o čtyři branky horší nebyly. Proto hned říkaly: My to zvládneme!" tlumočil Poloz odhodlání čerstvého interligového mistra.

Plus pro Most, že dokázal nastřílet 27 gólů. V pohárové matematice to možná bude cenná proměnná. "V závěrečném účtování to může hrát roli, protože letos nám tolik gólů nikdo nedal," ví kouč. V Istanbulu přišlo 700 diváků.

"Tvrdili, že jich bude 50, pak nahnali do hlediště školy, fotbalové fanoušky. Na hřiště přiletěly dvě flašky, rozhodčí hrozil, že to ukončí," popisuje Poloz atmosféru. "Šatnu jsme dostali až tři čtvrtě hodiny před zápasem, kvůli volejbalu. Holky se převlíkaly na hotelu, jsou z toho rozčarované. Turci dělali plno věcí, které by neměli."

Odveta se hraje v sobotu od sedmi večer v Mostě. Ve druhém semifinále si chorvatský Samobor poradil na domácí půdě se silným švédským H65 Höör 25:17 (12:9), před 900 diváky se 12 góly blýskla Golubičová.