Milan Škvařil z Plzně útočí na branku Poreče.

Milan Škvařil z Plzně útočí na branku Poreče. | foto: Petr Eret, MAFRA

Plzeňský Škvařil o dánském soupeři: Je tam velká kvalita a zkušenost

  • 0
Nepovedený poločas se Zubřím už hodil za hlavu, teď se těší na další výzvu v Poháru EHF. „Závěr jsme prostě nezvládli, i fyzicky trochu odpadli. Ale nemá cenu se v tom pitvat, teď už se soustředím na Dány,“ říká 23letý Milan Škvařil, spojka házenkářů Plzně.

Když jste zmínil fyzičku, sil máte do poháru dost?
Máme teď v týmu nějaká zranění i jiné zdravotní trable. Bohužel, není to ideální, musíme na hřišti trochu improvizovat, nedá se moc střídat. Ale nedá se nic dělat, šanci musí dostat i mladí kluci a snad ji vezmou pevně do rukou.

Silkeborg už jste sledovali na videu, jak hodnotíte sílu Dánů?
Je tam veliká kvalita, to bezesporu. Ale i s Porečí jsme dokázali přepnout na jinou úroveň, v evropském poháru je to o něčem jiném než v české lize. Doufám, že znovu předvedeme kvalitní výkon.

Favoritem však budou Seveřané, souhlasíte?
To určitě. Mají věkový průměr okolo 30 let, spousta hráčů prošla reprezentací. Zkušenost je na jejich straně, my nemáme co ztratit. Ale je třeba jít do zápasu s čistou hlavou, hrát se dá s každým.

Kde je jejich největší síla?
Mají výbornou obranu nula-šest, jsou to vysocí hráči a za nimi chytá výborný Rasmussen. Předvádí velice rychlou házenou, z obrany mají bleskový přechod do útoku. Čeká nás určitě nejtěžší soupeř za poslední léta.