Česká brankářka Lucie Satrapová po úspěšném zákroku.

Česká brankářka Lucie Satrapová po úspěšném zákroku. | foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Brankářka českých házenkářek Satrapová mění Švédsko za Paříž

  • 0
Česká reprezentační brankářka Lucie Satrapová skončí po sezoně po dvou letech ve švédském Kristianstadu a přestěhuje se do Francie. Osmadvacetiletá rodačka z Havlíčkova Brodu podepsala dvouletou smlouvu s celkem Issy Paříž, kde od loňského léta hraje reprezentační křídlo Veronika Malá.

Nového zaměstnavatele na sebe Satrapová upozornila na prosincovém mistrovství světa v Německu.

„Prvotní informace přišly hned po šampionátu, ale poté to utichlo a nyní bylo jednání velice rychlé. Rozhodování pro mě nebylo jednoduché, protože ve Švédsku má přítel práci, ale takováto nabídka se těžko odmítá a přítel mě v rozhodnutí podpořil,“ uvedla Satrapová na webu Českého svazu házené. „Těším se. Je to pro mne nová výzva a nové zkušenosti.“

Bývalá brankářka pražské Slavie by měla v Paříži nahradit Norku Silje Solbergovou, mistryni Evropy, mistryni světa z roku 2015 a úřadující vicemistryni, jež z francouzské metropole odchází.

Příští týden čekají Satrapovou s českou reprezentací dva zápasy proti Dánsku v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. To se bude konat na přelomu listopadu a prosince právě ve Francii.

,