Momentka z duelu Plzeň vs. Lovosice. Vlevo je domácí Jakub Šindelář, vedle něho...

Momentka z duelu Plzeň vs. Lovosice. Vlevo je domácí Jakub Šindelář, vedle něho zalehl lovosický Václav Klimt. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Lovosické Lovce ulovil i Frýdek. Teď se chystají na zápas roku

  • 0
Děsivá jistota házenkářů Lovosic v letošní extraligové sezoně. Jakmile hrají venku, je to prohra. Platilo to i v sobotu ve Frýdku-Místku, kde Lovci padli 34:36; na venkovních palubovkách už letos posbírali rekordních 10 porážek.

Hlavně proto jsou tři kola před koncem základní části až devátí, tedy těsně za hranou postupu do play off.

„Viděli jsme velice útočné utkání, velký vliv na výsledek měl fakt, že jsme nezvládli závěr prvního poločasu. A bohužel jsme potvrdili naši mizernou sérii a nejistotu z venkovních hřišť,“ štvalo lovosického sportovního ředitele Vojtěcha Srbu, jenž zároveň plní roli krizového trenéra.

Tým převzal spolu s Janem Landou poté, co na lavičce Lovců skončil Milan Berka. Ani pod novým realizačním týmem ovšem Lovosice zatím venkovní mizerii neutnuly.

„Ve Frýdku jsme byli v první půli o něco lepším týmem, ale vlastní nedisciplinovaností jsme iniciativu ke konci poločasu přenesli na stranu domácích. A po změně stran jsme tak od 25. minuty nedokázali vyhrát snad žádný osobní souboj v obraně,“ vyčítal Srba. „Na naši branku šlo příliš mnoho střel z volné ruky. Ani brankářům se střetnutí nějak moc nevyvedlo. Možná rozhodlo i to, že jsme neproměnili tři sedmičky, nějaké proskoky a domácí brankář ke konci zápasu pomohl o něco víc než náš.“

Teď čeká Lovce zápas roku, ve čtvrtek v 18.05 odstartuje jejich bitva se Zubřím. Bude to přímý střet o strategickou osmou figuru, kterou nyní drží Zubří o bod před Lovosicemi.