Extraliga házenkářů Lovci Lovosice - Cement Hranice. Jaroslav Ouředník z...

Extraliga házenkářů Lovci Lovosice - Cement Hranice. Jaroslav Ouředník z Lovosic při střelbě. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Ať forma kulminuje na jaře, přejí si lovosičtí Lovci po sérii výher

  • 0
Dobré časy házenkářů Lovosic. Před blížícím se play off se v extralize pyšní sérií šesti výher v řadě a daří se jim i střelecky, v sobotu se gólostroj Lovců zastavil až těsně pod ceněnou čtyřicítkou, devátý Jičín rozebrali 39:31.

„S tím, co předvádíme v novém roce, panuje velká spokojenost. Loni jsme měli nejlepší formu v listopadu, tak letos snad bude kulminovat na jaře,“ přeje si lovosický sportovní ředitel Vojtěch Srba.

Lovci neměli dobrý vstup do extraligy, ale před koncem roku se rozjeli a teď skládají jednoho soupeře za druhým. „Máme individuální kvalitu. Ve velmi dobré formě hraje Honza Kupa, vytváří tlak v soubojích jeden na jednoho, z čehož těží hráči kolem něj. A i on dává góly,“ ocenil šéf přínos lovosické střední spojky.

Házenkáři Plzně zlomili statečný odpor Maloměřic až po poločase

Horší je to s reprezentantem Jaroslavem Trkovským, jehož na podzim zbrzdilo zranění. „Jsme trochu rozladění z toho, že Jarda měsíc trénoval jinak, než je v klubu zvyklý. Chceme to řešit. V reprezentaci po něm chtěli úplně něco jiného než my,“ vyčítá Srba. „Ale postupně se začíná blížit výkonům, které od něj čekáme.“

Lovci jsou čtyři kola před koncem základní části třetí, příště vyzvou druhou Karvinou, na kterou ztrácejí čtyři body. „Když ji porazíme, může trošku znervóznět, ale i když půjdeme do play off ze třetího místa, budeme spokojení,“ nepočítá už Srba s posunem v tabulce.