Momentka z utkání KP Brno (tmavá) vs Karviná.

Momentka z utkání KP Brno (tmavá) vs Karviná. | foto: Marie Stránská, MF DNES

Nesmíme si lhát. Jsme v krizi, vědí brněnští házenkáři

  • 0
Jak je důležité mít štěstí při rozlosování soutěže, poznávají házenkáři KP Brno. „Nemůžeme ale pořád opakovat, že máme těžký los. Pokud to budeme říkat, budeme si jen lhát,“ zlobí se brněnská spojka Lukáš Weintritt. „Jsme v krizi. Takhle to dál nejde.“

Obhájci extraligového bronzu se totiž prvního triumfu v sezoně nedočkali ani na pátý pokus, v sobotu těsně padli s pražskou Duklou 26:28.

Celek z Králova Pole, který po úspěšném Andreji Titkovovi před letošní sezonou převzal slovenský kouč Michal Hradil, s medailovými adepty zvládne odehrát vyrovnané partie. Stejně jako ve víkendovém domácím duelu proti Dukle.

Brňané se padesát minut přetahovali o vedení, jenže pak přišla kupa laciných chyb a kolaps.

„Náš přechod do útoku je zmatečný. Pořádně nevíme, do jaké pozice máme chodit, a z toho to pramení. I naše rozhodovací schopnosti nejsou dobré,“ lamentuje 25letý Weintritt. „Něco je prostě špatně, ale jestli jsou chyby individuální, nebo systémové, to musí říct trenér.“

Šéfovi brněnské střídačky ale po páté porážce v řadě do řeči nebylo. „Zeptejte se raději hráčů,“ reagoval Hradil na žádost o rozhovor.

Poté se dlouhé minuty se zoufalým výrazem opíral o stolek časoměřičů. Jako by sám v krizi nevěřil.

„Nevím co říct. Další zápas, který jsme si prohráli sami. Chyběla nám útočná palba. Výborně nám zachytal gólman Bavlnka, ale nedokázali jsme toho využít,“ zhodnotil poté utkání stroze pro svazový web. Duely jeho týmu jsou k vzteku.

Brnu počtvrté z pěti případů chyběly jeden nebo dva góly, aby bralo aspoň bod. Ve vypjatých koncovkách si přitom brněnská družina loni povětšinou věděla rady.

„Teď je ale nezvládáme,“ smutní Weintritt, jenž burcuje, aby se změnil zápasový přístup. „Nesmíme si říkat, že tam a tam asi nevyhrajeme, ale můžeme překvapit. Toho zastáncem nejsem. Věřím, že můžeme hrát s každým. Jen dát do zápasu víc emocí a hrát jako mančaft.“

Královopolští hráči mohou prokletí zlomit příští víkend. V Zubří je ale čeká další ze spolufavoritů soutěže. „Na to se nesmíme koukat. Máme velké ambice do play-off, ale zatím skutek utek’,“ dodává Weintritt.