Házenkáři Karviné slaví extraligový titul

Házenkáři Karviné slaví extraligový titul | foto: MF DNES

Karvinští házenkáři potvrdili pověst špičkového klubu. Získali sedmý titul

  • 0
Věřili sami sobě. Dokázali se vzchopit po pokažené základní části. Zvládli čtvrtfinále, semifinále i finále. Házenkáři Baníku OKD Karviná vybojovali v květnu již sedmý titul mistrů republiky v řadě.

"Máme další titul. Ovšem ten pocit, že jsme se dokázali semknout a společně si pro něj dojít, ten je zkrátka úžasný. To je na tom to nejlepší," řekl zkušený třiatřicetiletý karvinský křídelník Tomáš Heinz.

Po základní části se totiž už zdálo, že karvinský tým letos na titul nedosáhne. Dlouho předváděl matné výkony, po základní části extraligy byl v tabulce až čtvrtý. Ve vyřazovacích bojích to ale zase byla stará dobrá mistrovská Karviná.

"Přijde play-off – a my ožijeme. Souvisí to s tím, že nám delší dobu trvá, než se zapracují noví hráči do týmu. Navíc jsme za poslední tři roky měli pokaždé jiného trenéra, který má o herním systému a fungování mužstva své vlastní představy," vysvětloval Heinz

A přiznal: "Ani motivace v základní části už pro nás asi není taková, jako bývala před lety. Koncentrujeme se na play-off." Karvinským tohle soustředění na rozhodující část sezony zatím vychází. Díky tomu si v příští sezoně budou moci zahrát i některou z evropských soutěží.

"Zatím nejsme přihlášeni, rozhodujeme se, do kterého poháru bychom se přihlásili," podotkl manažer karvinského klubu Miroslav Pelech. Tým, který by měl poháry hrát, zatím zůstává pohromadě. "Žádné přesuny zatím nejsou, taky to momentálně řešíme," dodal manažer.

karvinští mistři 2010

Brankáři: Tomáš Mrkva, Jakub Lefan, Artur Adamík

Křídla: Tomáš Heinz, Ján Faith, Tomáš Pavlíček, Marek Vančo, Michał Bałwas, Martin Vala, Radim Chudoba

Pivoti: Roman Farář, Alexandr Ivanov, Roman Požárek, Libor Hanisch, Jan Pindej

Spojky: Vojtěch Petrovský, Ondřej Šulc, Radek Kružík, Radek Sliwka, Jozef Hanták, Michal Mrózek, Krzystof Łyźwa, Marek Monczka, Ondřej Zdráhala