Karvinou čekají soupeři zvučných jmen

Vídeň - Ať už dopadne los čtvrtfinálových skupin házenkářské Ligy mistrů jakkoli, mohou se házenkáři, ale i příznivci Karviné těšit na soupeře skutečně zvučných jmen. Úřadující český mistr se výhrami nad švýcarským St. Gallenem probojoval do elitní šestnáctky evropských týmů, mezi nimiž lze snadného protivníka hledat už jen velmi obtížně. Tím spíš, že Karvinští budou při losování zařazeni až do třetího koše, v němž figurují ti teoreticky nejslabší.

V elitním koši se ocitly oba španělské kluby - San Antonio a Leon, Chorvaté z Metkoviče a německý Magdeburg, druhou výkonnostní skupinu tvoří maďarský Veszprém, norský Sandefjord, slovinské Celje a jugoslávské Cetinje. Zbývajících osm týmů bude zařazeno do třetího koše.

Šestnáctka účastníků přitom bude kompletní až 21. října, kdy se odehraje odveta mezi izraelským celkem Le Zion a italským Terstem. Ta byla odložena kvůli obavám  Izraelců z cesty do Itálie. Blíže k postupu má Le Zion, který v domácím prostředí zvítězil 26:18. Odvetu přitom budou řídit čeští rozhodčí Kohout a Dolejš.

NASAZENÍ PRO LOS ČTVRTFINÁLOVÝCH SKUPIN LIGY MISTRŮ
Koš 1
RK Metkovič Jambo (Chorvatsko)
C.BM. Ademar Leon (Španělsko) 
Portland San Antonio (Španělsko) 
Sportclub Magdeburg (Německo) 

Koš 2
Fotex KC Veszprém (Maďarsko) 
Sandefjord TIF (Norsko)
Celje Pivovarna Laško (Slovinsko) 
Lovčen Osiguranje Cetinje (Jugoslávie)

Koš 3
HC Baník Karviná (Česká republika)
Kolding IF (Dánsko) 
S. O. Chambery (Francie) 
Vardar Vatrost. Skopje (Makedonie) 
Sporting C. P. Lisabon (Portugalsko)
CSKA Moskva (Rusko) 
Redbergslids IK (Švédsko) 
Hapoel Rishon Le Zion (Izrael)/Generali Terst (Itálie)