STŘÍLÍM. Slávistická házenkářka Hana Kutlvašrová se prosadila proti obraně Veselí a zakončuje.

STŘÍLÍM. Slávistická házenkářka Hana Kutlvašrová se prosadila proti obraně Veselí a zakončuje. | foto: Michal Šula, MAFRA

Jsme spokojení, hlásí kouč házenkářek Veselí po zápasech na Slavii

  • 0
I nadále překonávají očekávání, soupeřky, i samy sebe. Vítězný pochod házenkářek Veselí nad Moravou se totiž nezadrhl ani ve finále.

Poté, co v semifinále otočily sérii se Zlínem ze stavu 0:2, šokovaly panenky v prvním duelu o titul i pražskou Slavii, když dobyly její halu 32:28. Včera už se sice po vítězství 28:22 radoval favorit, nerozhodný stav série ale těší Veselí.

"Určitě jsme spokojení, vždyť už postup do finále pro nás znamenal překročení cíle. Teď se navíc vracíme domů s jedním vítězstvím a i druhý zápas jsme odehráli dobře a vyrovnaně," oznamuje trenér panenek Peter Sabadka.

Jeho tým v sobotu do Prahy přijížděl s nepříjemnými vzpomínkami, Slavii podlehl v loňském finále i ve všech třech střetnutích letošní sezony. Zdálo se, že se Veselí prokletí nezbaví ani tentokrát, když ještě ve druhém poločase ztrácelo pět gólů, pak se však vzepjalo k ohromujícímu finiši.

"Celý zápas jsme hráli velmi dobře, i když skóre pro nás dlouho nebylo příznivé. Byli jsme schopni kvalitně řešit obrannou fázi a chodit do rychlých protiútoků," chválil Sabadka. Triumf hostujícího týmu v závěru ještě zpečetila brankářská veteránka Lenka Černá chycenou sedmičkou.

I v neděli ze sebe panenky vyždímaly slušný výkon, i když nakonec zaostaly o šest branek. "Ale ještě devět minut před koncem to bylo o gól, takže šlo o vyrovnaný zápas," podotkl Sabadka. "Bohužel jsme nebyli schopni vystupňovat výkon jako v prvním zápase, nedokázali jsme hrát nátlakově. Přece jen šlo už o sedmé utkání za dva týdny, takže hráčkám ubývaly síly a dělaly chyby, které předtím nedělaly."

I tak však ve Veselí mohou reálně pomýšlet na metu, která se zdála být nedosažitelná. Tedy na mistrovský titul. "Po první výhře se nám přiblížil. Máme to dobře rozehrané, tak proč bychom to nemohli dotáhnout?" hlásí kouč. "Doma chceme být silní a potvrdit naši kvalitu." Hala ve Veselí se tak může o víkendu těšit na dva strhující finálové souboje.