Brankář Josef Kučerka.z Hranic

Brankář Josef Kučerka.z Hranic | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Brankář Kučerka se vrací do Zlína. S Hranicemi jako pohárový sok

  • 0
Když svedl čtvrtfinálový los Českého poháru házenkářů dohromady Zlín a Hranice, největší radost z něj měl hranický brankář Josef Kučerka. "Hrát ve Zlíně je pro mě úžasné," září 41letý gólman, který se v sobotu od 18 hodin předvede v hale, kde s házenou začal a odkud odešel v roce 1998 do Francie.

Po jedenácti letech v tamní lize se pak ale bývalý český reprezentant upsal Hranicím.

"Ještě jsem chtěl hrát extraligu, jenže Zlín byl ve druhé," vysvětlil Kučerka, proč dal přednost Cementu. A pro svého současného zaměstnavatele je nepostradatelný. Nedávno s ním prodloužil smlouvu do léta 2015. "Jednou bych se ale rád do Zlína vrátil," naznačil.

Fanoušci zlínské házené ho mohli naposledy vidět v hale Euronics na začátku roku na tradičním Turnaji generací. "Tehdy mě vůbec nenapadlo, že sem za dva týdny přijedeme s Hranicemi na pohár," pousmál se Kučerka. "Bylo to daleko. My i Zlín jsme museli vyhrát osmifinále a ještě tady byl los."

Hranice vyřadily Frýdek-Místek, Zlín zase přešel přes mistrovské Zubří. Kučerku to ovšem nepřekvapilo. "Zubří chybělo hodně hráčů, Zlín hraje navíc dobře a ne náhodou vede první ligu," poznamenal zkušený gólman.

I na jeho výkonu bude hodně záležet výsledek zítřejšího zápasu. "Brankář je půlka mužstva a tady to platí stoprocentně," ocenil Kučerkovy kvality zlínský trenér Andrej Titkov a jeho bývalý spoluhráč ze Zubří.

I on je se jménem čtvrtfinálového soupeře spokojený. "Přál jsme si Barcelonu, ale na tu si musíme počkat," zavtipkoval Titkov. "Hranice jsou kvalitním celkem a momentálně o patro výše než Zubří."

Přesto si na třetí mužstvo extraligy troufá. "Pokud se nám podaří vnutit Hranicím náš styl hry, máme šanci," prohodil Titkov.

To naznačují i následující Kučerkova slova: "Pohár bereme jako přípravu. Zásadní je pro nás extraliga. Přesto jsme favoritem."

Jeden vzájemný zápas mají soupeři za sebou. Minulý týden Hranice doma vyhrály v přípravě horko těžko 33:31.